1813 Børnelægevagten

Ved sygdom henvises børn 0-12 år via 1813 til Børnelægevagten i Børne- og ungemodtagelsen. Børn og unge over 12 år henvises til Akutmodtagelsen.

Når I har ringet 1813 uden for egen læges åbningstid

• Børn 0-12 år bliver henvist til Børne- og ungemodtagelsen
  • Børn og unge over 12 år og unge bliver henvist til Akutmodtagelsen

Ved ankomsten til Børne- og ungemodtagelsen

Når I ankommer til Børne- og ungemodtagelsen, skal I henvende jer til sekretæren i receptionen.

Ventetid

Vi har ofte meget travlt i Børnelægevagten, så der kan være ventetid:

• De mest alvorligt syge patienter vil altid blive behandlet først, så man kan ikke forvente at blive behandlet i den rækkefølge, man kommer.
  • Ventetiden afhænger også af, hvem der skal hjælpe jer – den rette fagperson kan være optaget af en mere syg patient.

Personalet gør, hvad de kan for at undgå ventetiden. Vi beder derfor om jeres forståelse, og takker på forhånd for tålmodigheden.

Børnelægernes BørneTips

Via linket Børnelægernes BørneTips kan du få børnelægers tips og råd til, hvad I selv kan gøre og skal være opmærksom på, når jeres barn er syg. I de små film får I også vejledning i, hvornår I skal kontakte jeres egen læge, akuttelefon/lægevagt eller 112.

Læs vores pjecer om nogle af de hyppigst forekomne sygdomme her