Skanning - DEXA - FitMum

En DEXA-skanning er en røntgenundersøgelse, der måler fordeling af fedt-, muskel- og knoglevæv i kroppen. Ved undersøgelsen bliver højde og vægt målt.

Du har i forbindelse med forskningsprojektet Fit-Mum fået en tid til en DEXA-skanning. Det er vigtigt, at du læser denne vejledning igennem. Vejledningen indeholder information om forberedelse, undersøgelse og svar.

Formålet med undersøgelsen

Formålet er at undersøge kropssammensætningen. En DEXA-skanning er en røntgenundersøgelse, der måler fordeling af fedt-, muskel- og knoglevæv i kroppen.

Forberedelser til undersøgelsen

Vi anbefaler, at du ikke tager kalktilskud minimum 24 timer før skanningen. Ellers er der ingen forberedelse. 

Amning

Der er ingen forbehold. 

Selve undersøgelsen

Du får målt din højde og vægt. Det tøj, du har på, må ikke indeholde metal, f.eks. nitter, lynlåse, metaltråde, bøjle-bh osv. Medbring eventuelt skiftetøj. Smykker, som ikke sidder permanent fast, skal du tage af. Du ligger på et leje, mens skanneren kører hen over kroppen. Du skal ligge stille under undersøgelsen.

Varighed af undersøgelsen

I alt varer undersøgelsen ca. 30 minutter. Er der ubehag eller bivirkninger. Den røntgenstråle, som vi måler med, er svag og ufarlig. Der er intet ubehag eller bivirkninger.

Svar på undersøgelsen

Vi sender svar til den læge eller afdeling, der har henvist dig.

Redaktør