Gruppe B streptokokker - blærebetændelse - behandling - (GBS)

Hvis der findes GBS i urinen under graviditeten, kan det behandles med antibiotika.

Kort om behandlingen

Gruppe B streptokokker (GBS) er en bakterie, som mange kvinder har som en naturlig del af bakterierne i skeden. Bakterien er i sig selv ufarlig for dig.

Hvis du under din graviditet har symptomer på blærebetændelse, og en urinprøve viser kraftig vækst af GBS, skal du behandles med antibiotika. Du får medicinen som piller.

Når der er fundet GBS i din urin, er der en lille risiko for, at dit barn kan blive smittet med bakterien under fødslen. Hos et nyfødt barn kan GBS give en alvorlig infektion, som i nogle tilfælde udvikler sig hurtigt. Vi kan effektivt behandle GBS hos nyfødte med antibiotika.

Det videre forløb

Fødslen

Hvis du har haft GBS i din urin i løbet af graviditeten, tester vi dig, når du kommer på fødegangen, ved en podning fra skeden. Hvis den er positiv, tilbyder vi en forebyggende behandling med antibiotika gennem et drop i hånden.

Hvis fostervandet går, uden at du får veer, og podningen er positiv, anbefaler vi, at fødslen sættes i gang. Der er øget risiko for, at dit barn får en infektion, hvis der går mange timer, fra vandet går, til du føder barnet.

Hvis podningen er negativ, gælder der ikke særlige forholdsregler ved fødslen.

Vi observerer dit barn efter fødslen

Efter fødslen anbefaler vi, at du og dit barn er indlagt i op til 2 døgn, hvor vi holder øje med, om I har det godt. I nogle tilfælde tager vi en blodprøve fra barnet for at se, om der er tegn på infektion.

Redaktør