Fælles diabetes-nyre samarbejde på Nordsjællands Hospital

I denne patientinformation kan patienter læse om det at have diabetes og hvilken behandlingsform dette kræver. Nordsjællands Hospitals dialyseafdeling tilbyder nu diabetesbehandling i et fælles diabetesnyreforløb. Dette sker i samarbejde med Endokrinologisk Ambulatorium.

Til dig som har diabetes og går i dialyse for nyresygdom.

At have diabetes og en nyresygdom, der kræver dialyse, er en specialistopgave. Diabetes har betydning for mange af kroppens funktioner, og kræver derfor specialviden indenfor områder som blodsukkerkontrol, medicin man skal have, udfordringer i hverdagen med kroniske sygdomme samt forebyggende undersøgelser.

Dialyseafdelingen på Nordsjællands Hospital tilbyder diabetesbehandling i et fælles diabetesnyreforløb. Det sker i samarbejde med Endokrinologisk Ambulatorium, som varetager diabetesbehandling.

Det betyder, at dine diabeteskonsultationer med diabeteslæge fremover kan foregå i tilknytning til en af dine dialysedage i Dialyseafdelingen. Du vil derfor kun skulle møde ét sted til behandling og konsultation.

Hvad betyder det for dig?

  • Hvis du indtil nu har gået til kontrol for din diabetes på Endokrinologisk Ambulatorium på Nordsjællands Hospital, vil dine diabeteskonsultationer (dit diabetes-forløb) bliver overført til Dialyseafdelingen.
  • Hvis du har gået til kontrol for din diabetes hos en anden behandler eller måske ikke har haft et fast forløb, vil lægerne i Dialyseafdelingen tilbyde dig henvisning til fælles diabetesnyreforløbet. Dine konsultationer med diabeteslæge vil derefter foregå i Dialyseafdelingen.
Redaktør