​​​​​​​

Afdelingens behandlingstilbud

Her​ kan du se, hvilken behandling vi kan tilbyde i Onkologisk og Palliativ Afdeling. ​

 Vi tilbyder behandling af 

  • Brystkræft
  • Bugspytkirtelkræft
  • Endetarmskræft
  • Lungekræft
  • Tyktarmskræft

Vi varetager vi forskellige behandlingsformer:

  • Behandling med et helbredende sigte med bl.a. kemoterapi.
  • Understøttende og lindrende behandling før eller efter operation med det formål at øge overlevelsen og lindre kræftsymptomer.
  • Antihormonbehandling efter operation af brystkræft.
  • Lindrende behandling når kemoterapi ikke længere er mulig.

Mål

​Målet med al kræftbehandling er at fjerne kræftcellerne. Det kan man gøre på tre måder – ved kirurgi, strålebehandling eller medicinsk behandling. Metoderne benyttes hver for sig eller i kombination.   

Kirurgisk behandling foregår på en af hospitalets kirurgiske afdelinger – mens strålebehandlingen foregår i samarbejde med de onkologiske afdelinger på Herlev Hospital eller Rigshospitalet.
I Onkologisk afsnit tager vi os af den medicinske kræftbehandling. 

Vi samarbejder tæt med andre specialer, kræftafdelinger og faglige miljøer, så vi kan sikre, at vi kan tilbyde dig den bedst mulige behandling.   

Kemoterapi

Kemoterapi er den ​mest almindelige medicinske behandling. Det er en behandling med forskellige celledræbende stoffer (cytostatika), der især angriber de celler, der deler sig hurtigt, sådan som kræftceller gør.

Visse kræfttyper behandles med hormon-terapi, hvor anti-hormonstoffer fjerner stimulation af cellen.   Andre kræfttyper behandles med Immunterapi, hvor kroppens eget immunforsvar anvendes målrettet til at bekæmpe kræftcellerne.

Se, hvad der sker i ventetiden i ambulatoriet fra, at du har været til samtale hos lægen til, at du modtager kemoterapibehandlingen (åbner i nyt vindue).

Vores mål er, at vi sammen med dig kan finde den bedste medicinske behandling og planlægge forløbet, som det passer dig bedst. 

 Læs mere om virkninger og bivirkninger ved kemoterapi, hormonbehandling, immunterapi og andres erfaringer med sygdommen og behandlingen på hjemmesiden www.cancer.dk (åbner i nyt vindue)​​​​​

​​


  
  
  
  
  
  
  
Foregående
  
Der er ingen elementer at vise i denne visning af listen "Arbejdsprocesopgaver".
Publiceringsdato: 06-07-2022 14:38