Ambulant patientforløb

​Ved et ambulant patientforløb bliver du ikke indlagt på afdelingen, men udredt og behandlet i Lunge- og Infektionsmedicinsk Ambulatorium – oftest efter at være henvist af din egen læge, en speciallæge, fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling eller Akutmodtagelsen (skadestuen).

​Vi har kompetente speciallæger og specialuddannede sygeplejersker på alle vores 3 matrikler. For at overholde udrednings- og behandlingsgarantier, som er 1 måned, får du tid til dit ambulante besøg på den matrikel, der har kortest ventetid. Det betyder, at dit besøg enten er i ambulatoriet i Frederikssund, Helsingør eller Hillerød. Det står i indkaldelsesbrevet, hvor du skal møde op.

 

Inden første besøg

Hvis du skal have taget blodprøver eller røntgenbilleder inden dit ambulante besøg, foregår det cirka en uge før dit første besøg i ambulatoriet. Det står alt sammen i indkaldelsen, som du får med digital post. Du får indkaldelsen som brev, hvis du er fritaget for digital post.

 

Første besøg

Når du ankommer til ambulatoriet i Hillerød eller i Frederikssund, skal du henvende dig i ambulatoriets reception, hvor en lægesekretær tager imod dig. 

I Sundhedshuset Helsingør skal du gå ovenpå og vente til sygeplejersken kalder dig ind.


 

Undersøgelse

Som oftest kommer du først til at tale med en sygeplejerske, som også står for at gennemføre eventuelle undersøgelser og give resultaterne til lægen. Derefter kommer du ind hos lægen, som ser på resultaterne, laver supplerende undersøgelser og aftaler behandling og videre plan med dig.

Lægen afgør, om du skal fortsætte i et ambulant forløb, om du skal fortsætte hos din egen læge, eller om du skal sendes videre til anden udredning (i en anden afdeling eller på et andet hospital).


 

Fortsat ambulant forløb

Hvis du skal fortsætte i et ambulant forløb i Lunge- og Infektionsmedicinsk Ambulatorium, får du en plan for forløbet og en ny tid til ambulant besøg. Den nye tid kan være på en anden matrikel, hvis ventetiden dér er kortere.


 

Redaktør