​​

Robert, bioanalytiker med funktion som faglig koordinator

​I Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital har vi i alle afsnit mindst én bioanalytiker med funktion som faglig koordinator. Den faglige koordinator har mere ansvar end en specialist - men ikke fx personaleansvar som en overbioanalytiker. Her kan du møde Robert, der er faglig koordinator i KemiLab.

​Baggr​und​​

Jeg blev færdiguddannet som bioanalytiker i 2011. Det var på klinisk mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet i deres PCR-genetik-sektion. 

Umiddelbart efter at jeg blev færdig med uddannelsen blev jeg ansat i Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital som en del af det vagtgående team. ​

Efter at Kemi-immunkemi-laboratoriet i Hillerød var blevet automatiseret i 2013, søgte de medarbejdere til specialistfunktioner på alt det nye udstyr, og jeg blev specialist på de nye Vista-maskiner. Vi udgiver årligt ca. 4,6 millioner svar fra Vistaerne i Hillerød. Nogle af de mest almindeligt kendte analyser, som vi kører på Vista er: NA, CRP og CREA (infektions og væsketal).

I 2018 fik jeg funktionen som faglig koordinator i KemiLab med særligt fokus på Centauer og som back up på Vista. Vi udgiver ca. 450.000 analysesvar fra Centaurerne om året, og her er de mest kendte analyser nok Vitamin B12 (Cobalamin), D-vitamin og Ferritin. ​

I 2020 blev jeg færdig med den sundhedsfaglige diplomuddannelse, hvor jeg skrev om Covid-19-antistoffer.​

​Det bedste ved mit job

​​Når man er faglig koordinator inden for kemi-/immunkemi, så er der plads til en masse nørderi - og det elsker jeg! Jeg har fået øjnene op for alt det spændende, der er inden for biokemispecialet.

Som specialist har man en masse teknisk viden, men når man så bliver faglig koordinator, får man mere papirarbejde: man skal fx skrive vejedninger og instrukser, validere og stå for kvalitets- og dokumentstyring - og måske også deltage i forskningsprojekter. Det kan jeg rigtig godt lide. 

Tilføjelse...​​​

​Jeg har været medforfatter på et forskningsprojekt, der er baseret på vores store Covid-kohorde - en biobank, som vi har indsamlet på Nordsjællands Hospital i 2020. Du kan se publikationen ​her.Redaktør