Donationer er velkomne

​Børne- og ungeafdelingen modtager hvert år mange donationer fra firmaer, foreninger og private personer til stor glæde for børnene under deres ophold i Børne- og ungeafdelingen. ​​​

Er du/I interesseret i at donere penge eller gaver til Børne- og ungeafdelingen, er I velkomne til at kontakte ledende oversygeplejerske Annelise Bertelsen via ledende lægesekretær Dorthe Vestergaard.
Send en mail til Dorthe Vestergaard 
Ring til Dorthe Vestergaard på telefon 48 29 43 07.

​​FC Nordsjælland

Børne-  og Ungeafdelingen har gennem en hel del år haft et rigtigt tæt og fint samarbejde med superligaklubben FC Nordsjælland.
Herfra får vi flere gange årligt besøg af spillere, trænere og andre gode folk fra klubben, som er med til at skabe festlige og hyggelige dage i afdelingen til stor glæde for både patienter, pårørende og personalet. Det kan blive​ slået katten af tønden til fastelavn, fejret jul og H​alloween, spillet fodbold og meget mere. Der er altid tid til en motiverende snak omkring hvordan man kan kæmpe sig til de mål man har sat sig hvad enten man er professionel fodboldspiller eller kronisk syg patient.
Udover besøg hos os er FC Nordsjælland meget aktive med at få indsamlet donationer til os. Det gælder både større pengebeløb, som går til legetøj og hospitalsklovne i afdelingen, men også lege- og aktivitetsting, som klubben medbringer ved besøg.
Vi ser frem til mange års samarbejde med dem videre ud i fremtiden.

Donationer 2021

Lørdag d. 25.9.21 var der besøg af lastbiler for børn på BUA. I en times tid kunne de fremmødte børn og deres familier få lov til at prøve at at være lastbilchauffør samt se, høre og mærke lastbiler i mange forskellige afskygninger. Bagefter gik chaufførerne op på afdelingen, til de børn som ikke kunne komme udenfor,  og kørte med fjernstyrede lastbiler og der fik BUA overbragt et gavekort på 2500,- og en taske fyldt med legetøjslastbiler samt trucker kasketter.

I maj måned lukkede "Personaleforeningen Frederikssund Hospital" . Personaleforeningen startede for 53 år siden på det tidligere Frederiksværk sygehus og rykkede efter lukningen til Frederikssund sygehus. Personaleforeningen har været en meget aktiv kulturel forening til stor glæde for både personalet og personalets børn. På den sidste generalforsamling blev det besluttet at "de resterende penge" på kontoen doneres Hospitalsklovnene som er tilknyttet Hillerød hospital via Børneafdelingen.  

Pga Corona blev det et pænt beløb... ca 60.000 kr. hvoraf de 50.000 kr går til klovnene og de de resterende penge har vi fået lov at ønske gaver for, målrettet børnene. Overrækkelsen blev fejret ved en lille sammenkomst på B0632 

Donationer 2020

Torsdag den 2. juli fik vi fornemt og firbenet besøg, da kaninen Milton besøgte vores yngste patienter.  Anledningen til besøget var at skaberne (og Hillerød borgere) bag læringsuniverset Milton Around the World donerer 300 eksemplarer af pixibogen ’Milton og den usynlige coronavirus’  til afdelingen. Milton er navnet på en meget nysgerrig kanin, der tager børn med på lærerige eventyr i hele verden. Normalt beskæftiger Miltons univers sig med undervisning omkring FN’s 17 Verdensmål, men da Covid-19 gjorde sit dramatiske indtog i Danmark, opstod der et stort og akut behov for at hjælpe de yngste børn i at forstå situationen. Milton trådte straks til og skabte ’Milton og den usynlige coronavirus’ - en historie, der på en pædagogisk og ikke-skræmmende måde forklarer, hvad Covid-19 er og hvorfor vi skal passe sådan på os selv og hinanden. Donationen på de 300 pixibøger er bl.a. gjort mulig gennem samarbejdet med Influenter.dk, der har sponsoreret de nødvendige midler.

Milton og den usynlige coronavirus.jpg

Personalet på Helsingør ungdomsskolen valgte, at give deres årlige julegave til børne- og ungeafdelingen og derfor blev der indkøbt VR briller til afdelingen, som blev overrakt af personalet fra ungdomsskolen d. 28.1.20.

Den 11. december fik Børne- og ungeafdelingen 1000 malebøger og 1000 sæt farveblyanter. Sættene indeholdt også en sød historie fra Nepal, som kan læses for børnene.

Donationen er sponsoreret og doneret af Lions Club, som har samlet ind til os fra hele Nordsjælland gennem noget tid.


Donationer 2019

Den 6. maj 2019 overrakte Frimurerlogen Frederik VII hospitalsklovnene på Børne- og ungeafdelingen kr. 10.000. Hospitalsklovnen Stella og oversygeplejerske Annelise Bertelsen modtog donationen fra ordførende mester Jesper Tange, tidligere ordførende mester Flemming H.R. Bang og velgører Willi P.L.E. Larsen.

Den 25. juni 2019  modtog Børne- og ungeafdelingen en donation på 15.000 fra "Vagabonderne" Traditionen tro har "vagabonderne" samlet pengene ind til klovnekontoen ved at underholde på diverse bæverdings i landet. Vagabonderne har meddelt at de efter denne runde har lagt uniformen på hylden Børne- og ungeafdelingen takker for mange års indsat og over 150.000 kr. i alt.

I november 2019 fik Børne- og afdelingen doneret en lille Tesla fra en familie i Birkerød. Som det ses har det vakt stor lykke hos vores små patienter.

Donationer 2018

Børne- og ungeafdelingen modtog den 21. februar 2018 en donation på 15.000,- kr. fra Firmaidræt og Niras til Hospitalsklovnene. Firmaidræt havde arrangeret ekstra træningsseancer hvor hver deltager skulle betale 50 kr. Niras fordoblede det indsamlede beløb. Derudover arrangerede Niras er klovneløb i Allerød den 03.06.18, hvor det indtjente beløb gik til Danske Hospitalsklovne og blev øremærket vores klovne. 

Takket være Grete Christiansens fond fik vi besøg af MusikBeRiget den 23. april 2018. Der blev hygget, sunget, vugget og danset til den helt store guldmedalje.

Lørdag den 02. juni 2018 blev der afholdt auktion over to kunstkøleskabe, som var doneret af Skousen Hillerød og malet af to lokale kunstnere. "Vores" køleskab blev solgt for 1000,- kr, som går ubeskåret til vores Hospitalsklovne.

I juni måned 2018 var Lions Klub forbi Børne- og ungeafdelingen og overrække en donation på malebøger til vores børn- og unge.

Den 15.10.18 fik Børne- og ungeafdelingen overrakt lige over 30.000,- kr af FC Nordsjælland. Beløbet  skal bruges til vores Hospitalsklovne. Pengene var samlet ind til Kasseløbet, som FC Nordsjælland har arrangeret.

Børne- og ungeafdelingen havde den 20. november 2018 besøg af SMIL fonden, som har doneret et active-floor gulv til os. Gulvet blev indviet og der blev delt julekalendre og lækkerier ud samtidig. Active-floor skaber dagligt glæde for børn, unge og familier i afdelingen og er samtidig et sjovt redskab, som også giver mulighed for at vurdere barnet motorisk.

Den 27. december 2018 fik vi en donation på 7.000,- kr fra Sankt Johanneslogen Frederik VII, Hillerød. Donationen går ubeskåret til vores Hospitalsklovne.

Redaktør