​​

Når du skal til undersøgelse

​​Her kan du læse om, hvordan du skal forholde dig før, under og efter et besøg i Billeddiagnostisk Afdeling.


​​​​Før undersøgelsen

Forberedelse 

Alt efter hvilken undersøgelse du skal have foretaget, vil du i nogle tilfælde skulle følge en forberedelse. 

Du vil altid få tilsendt nærmere besked om dette med dit indkaldelsesbrev. 

Hvis din undersøgelse kræver forberedelse som f.eks. faste, udrensning eller blodprøve, er det vigtig for resultatet af undersøgelsen, at du følger anvisningerne fra brevet. 
Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din undersøgelse, er du altid velkommen til spørge personalet.

Husk at medbringe dit sundhedskort. Det skal du vise i receptionen på vores afdeling. ​

Opholdet på Billeddiagnostisk Afdeling

Ankomst

Når du kommer til afdelingen skal du henvende dig i receptionen. Du skal vise dit sundhedskort (tidl. sygesikringsbevis). Personalet i receptionen vil fortælle dig hvor du skal gå hen.

Varighed af besøget på vores afdeling

Der kan af og til opstå ventetid under opholdet på Billeddiagnostisk Afdeling, enten på grund af akutte patienter, eller det kan være planlagt i forbindelse med dit undersøgelsesforløb. Du er derfor velkommen til at medbringe læsestof.

Værdigenstande

Da Billeddiagnostisk Afdeling eller Hospitalet generelt ikke har erstatningspligt, beder vi dig om ikke at tage værdigenstande med. Det er en god ide at lade smykker og lignende blive derhjemme. Spørg hvis du er i tvivl.

Undersøgelsen

Personalet i undersøgelsesrummet vil sikre sig, at du er den rette person, ved at spørge om dit personnummer og om det der står på henvisningen stemmer overens med det du forventer skal undersøges. Personalet vil informere dig om undersøgelsen.

Efter undersøgelsen

Svar på undersøgelse

Efter undersøgelsen bliver billederne vurderet og beskrevet. Er du henvist fra en praktiserende læge, vil beskrivelsen af undersøgelsen blive fremsendt til denne og normalt være fremme efter ca. én uge. Du skal selv kontakte din henvisende læge for at få svaret på undersøgelsen.


​Billederne bliver kun fremsendt til henvisende læge efter anmodning fra denne.
Er du henvist fra en hospitalsafdeling får du svaret på afdelingen.
Er du henvist fra et ambulatorium, skal du have svaret her. Svaret foreligger elektronisk i ambulatoriet inden for 5 hverdage.

Generelt

Billederne vil efterfølgende blive gemt i vores elektroniske arkiv i 5 år. Beskrivelsen gemmes på ubestemt tid. Hvis du på et senere tidspunkt kommer til undersøgelse/behandling hos en anden læge eller hospitalsafdeling, kan pågældende rekvirere dine billeder og beskrivelse. ​


Redaktør