Vigtige forberedelser inden dit 1. besøg

Vigtige forberedelser

Vigtig forberedelse

Læs alle bilagene inden din undersøgelse

I de fleste tilfælde skal du have foretaget undersøgelser inden dit første besøg. Derfor er det vigtigt, du læser alle bilagene til denne indkaldelse. Har du fået din indkaldelse elektronisk, ligger bilaget som en vedhæftet fil.

Hold øje med din post

Du bliver måske indkaldt til flere undersøgelser inden din aftale via fysisk eller digital post. Husk derfor fortsat at holde øje med din post.

Undlad at tage visse typer medicin før undersøgelsen

Noget medicin kan påvirke undersøgelsen resultat. Se i det vedlagte bilag, om du må tage medicin op til undersøgelsen, eller om du skal holde en pause.

Tag din medicin og inhalator med, hvis du er astmapatient

Hvis du tager medicin mod astma, skal du tage din medicin og inhalator med til undersøgelsen. Medicinen skal helst være i sin originale pakning.

Log på Min Sundhedsplatform og udfyld spørgeskema om tidligere sygdomme og sundhedsproblemer

På www.minsundhedsplatform.dk kan du blandt andet følge med i din behandling, se kommende aftaler, se prøvesvar og udfylde spørgeskemaer. Det er en hjælp, hvis du inden din aftale har udfyldt ’Spørgeskema om tidligere sygdomme og sundhedsproblemer’. Du logger på Min Sundhedsplatform med MitID.

Kontakt os, hvis du er smittet med bakterien MRSA

Hvis du er smittet med MRSA eller har en mistanke om, at du kan være det, skal du ringe til os inden dit besøg. Har du været indlagt på et hospital i udlandet inden for det sidste år, skal du også ringe. MRSA er en bakterie, som er modstandsdygtig over for de almindeligt brugte antibiotika. Hos syge og svækkede mennesker kan MRSA forårsage infektioner.

Værd at vide

Tag dit gule sundhedskort med

Husk dit gule sundhedskort. Du skal bruge det i flere af hospitalets afdelinger til at registrere din ankomst.

Brug Patientguiden

Patientguiden er en digital guide, der giver dig og dine pårørende gode råd og redskaber til dit forløb i sundhedsvæsenet. Du finder Patientguiden på www.regionh.dk/patientguiden.

Lad dine værdigenstande blive hjemme

Så er der mindre at holde styr på, mens du er på hospitalet. Vær desuden opmærksom på, at hospitalet som udgangspunkt ikke erstatter smykker, kontanter eller andre genstande, hvis de bliver væk. 

Vælg et andet offentligt hospital – det frie sygehusvalg

Du har som udgangspunkt frit sygehusvalg til offentlige hospitaler. Du kan kontakte en rådgiver i Sygehusvalg, som kan oplyse dig om dine muligheder for at få en tid på et andet hospital:

Sørg selv for transport

Du skal normalt selv arrangere og betale for din transport til og fra hospitalet. I enkelte tilfælde kan du have ret til at få hjælp til udgifterne eller til kørsel frem og tilbage. Er du i tvivl, er du velkommen til at ringe til os på 38 69 70 10 på hverdage kl. 8.00-15.30 og fredag kl. 8.00- 15.00.
Læs mere om transport på www.nordsjaellandshospital.dk/transport

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Anvendelse af blod- og vævsprøver til forskning

Rester af blod- og vævsprøver kan blive brugt til forskning. Du har ret til at beslutte, at dine blod- og vævsprøver kun må anvendes til behandling af dig selv og til formål, der umiddelbart er knyttet til din behandling.
Læs mere om dine rettigheder på www.regionh.dk/patientrettigheder.

Redaktør