Velkommen til Børne- og ungeafdelingen

Information om Børne- og ungeafdelingen generelt

Personalet byder dig velkommen til Børne- og ungeafdelingen. På afdelingen har vi børn og unge indlagt i alderen 0-17 år.
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig godt gennem indlæggelsesforløbet.
Du kan selv vælge, om du vil overnatte alene på stuen eller om din mor eller far skal være der. Vi forventer, at dine forældre deltager i stuegangen.

Stuerne

Hvis det er muligt, vil vi tilbyde dig en ungestue. Vi har fire stuer indrettet til unge. To enestuer hvor du kan ligge alene og to to-sengsstuer, hvor du deler stue med en anden person af samme køn og aldersgruppe.
På stuerne, kan du se fjernsyn og DVD. Du kan spille Playstation, og få adgang til internettet, hvis du selv har en computer med. Du kan få en internetkode hos personalet.

Ungecafeen

Ungecaféen finder du på B0632, her har du mulighed for at hygge dig med andre indlagte unge eller dine venner.
Du kan spille bordfodbold, spille spil, Wii og Playstation. 
Se film og tv på stort fladskærm. 

Rygning

Du må ikke ryge på Hillerød Hospital. Spørg din sygeplejerske hvis du har brug for hjælp. Vi kan tilbyde nikotintyggegummi, plaster samt hjælp til rygestop.

Tøj og toiletsager

Du må gerne bruge dit eget tøj under indlæggelsen. Du skal selv medbringe toiletsager, for eksempel tandbørste, tandpasta, shampoo mm. Mangler du
noget, så spørg os.

Værdigenstande

Pas godt på dine penge, smykker, mobiltelefoner, pc’er og tøj. Sygehuset erstatter ikke ved tyveri. Har du medbragt din egen medicin skal du kontakte personalet. Medicinskal låses inde i et skab eller opbevares i vores medicin køleskab.
På hver stue kan du finde et skab med tilhørende nøgle hvor du kan sikre dine værdigenstande og medicin. 

Kiosken

Ved hovedindgangen på stueetagen har vi en Kiosk. Den er åben:
mandag-fredag kl. 8-20 samt lørdag-søndag kl. 10-18
I kiosken kan dine forældre bestille frokost, inden kl. 10 og aftensmad inden kl. 12. Maden leveres sammen med din mad, på afdelingen. Der kører en kioskvogn rundt på afdelingen mellem kl. 8-9.  Kioskvognen tager kun mod kontanter.

Mad og drikke

Der kommer mad op ca. kl. 8.00, kl. 11.30 og kl. 17.30.
Fortæl os, hvis du har specielle behov til den mad du spiser (f.eks. ingen svinekød, allergi eller vegetar). I det store fælleskøkken står et lille køleskab,
hvor du kan opbevare egne private madvarer – husk at sætte navn på.
I skabene, kan du finde kiks, knækbrød, pålægschokolade og øvrige morgenmadsprodukter. Der er frugt og mulighed for at lave kaffe og te. I
vores fryser har vi blandt andet lasagne, pizza og pandekager som vi kan tilberede til dig.

Stuegang

Vi kan ikke give dig et fast tidspunkt for, hvornår du kan tale med lægen. Lægerne er på afdelingen fra kl. 9.30. Har du behov for stuegang på et særligt
tidspunkt, kan du tale med din sygeplejerske.

Besøg

Der er ingen faste besøgstider. Alle er velkomne, når blot de er raske. Hvis der ligger flere på stuen kan det være en fordel at bruge ungecaféen.

Telefon

Afdeling B0632 tlf. nr. 48294323/48294335.
Afdeling B1531 tlf. nr. 48294390/48294391
Du må bruge din mobiltelefon i afdelingen.

Aktindsigt

Når du er 15 år har du ret til at få besked om sygdom og behandling af lægen. Du har medbestemmelse i forhold til din behandling. Du har samtidig ret til at få aktindsigt. Det vil sige, at du har ret til at få at vide, hvad der står om dig og
din behandling i journalen.
Du kan også læse din journal ved at tilgå www.minsundhedsplatform.dk og logge ind med nem-id. 

Information til dine forældre

Som medindlagt forældre forventer vi, at du/I er til stede ved stuegang eller ved større undersøgelser eller indgreb. Vi anbefaler ligeledes at I bliver og overnatter på afdelingen. Er jeres datter eller søn over 15 år, kan han/hun godt vælge at overnatter her alene såvel som have behov for at få en samtale med lægen eller sygeplejersken uden jer som forældre.

 

Redaktør