Smertebehandling efter fjernelse af mandler - børn

Man kan have ondt i halsen, når man har fået fjernet sine mandler. Smerterne er oftest værst på 5. dagen. Det er vigtigt at smertestille, så man kan spise og drikke normalt, uden for mange smerter.

Smerter

Dit barn har ondt i halsen efter at have fået fjernet mandler. Disse smerter kan også stråle op i ørerne. Derfor er det vigtigt, at dit barn bliver smertebehandlet.

Erfaringer viser, at smerterne er værst på 5. dagen (og helt op til 14 dage) efter operationen. Dit barn skal derfor have 2 forskellige præparater i mindst 7 dage efter operationen. Dette for at han/hun kan spise, drikke og holde sin vægt.

Smertestillende medicin

Den smertestillende medicin udregnes og doseres udfra dit barns vægt og virker bedst, når det gives på faste tidspunkter.

Vi anbefaler Panodil suppleret med Voltaren eller Ibumetin afhængig af dit barns alder.

Panodil/Pamol/Pinex virker smertelindrende og febernedsættende.

Panodil fås som flydende, brus, smeltetabletter, stikpiller og tabletter. Det kan være svært at synke tabletter efter operationen, vælg derfor den form der passer dit barn bedst. Det kan være en god idé at give det som stikpiller, så ved du, at dit barn har fået den rigtige dosis.

Udskrivelse

Ved udskrivelsen får du et skema, der viser, hvilke tidspunkter du skal give dit barn den ordinerede medicin.

Lægen ordinerer smertestillende medicin ved udskrivelsen og du får en recept med. Vi anbefaler, at ordinationen følges, selvom andet kan fremstå af indlægssedlen og klistermærket på medicinæsken.

Udover smertestillende medicin kan sodavandsis og knuste isterninger lindre dit barns smerter.

Dit barn kan føle tørhed i halsen om morgenen. Her kan kakaomælk ”smøre” halsen og give en god start på dagen.

Opfølgende telefonsamtale

Vi ved, at smertebehandling af dit barn kan være svær.

Vi vil, efter aftale med dig, ringe på 4. - 5. dagen efter operationen for at høre, hvordan dit barn har det.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 4829 4390 eller 4829 4391 hvis dit barn trods smertebehandling virker forpint, hvis håndteringen af medicin er vanskelig eller hvis dit barn stopper med at spise og drikke og taber sig i vægt.

Venlig hilsen
Personalet,
Øre, Næse og Halsafdelingen og Børne og Ungdomsafdelingen

Redaktør