Øreprop

Øreprop til dit høreapparat

Det er vigtigt at passe godt på sin øreprop for at sikre den bedst mulige hørelse. Er øreproppen snavset og tilstoppet med ørevoks, nedsættes høreapparatets effekt, og man hører dårligere end når øreproppen er ren. Ørepropper har  forskellige udformninger. 

Det er vigtigt at passe godt på sin øreprop for at sikre den bedst mulige hørelse. Er øreproppen snavset og tilstoppet med ørevoks, nedsættes høreapparatets effekt, og man hører dårligere end når øreproppen er ren.

Ørepropper har forskellige udformninger. 

Daglig rengøring: Tør øreproppen af med en tør, blød klud eller vådserviet og kontrollér, at der ikke sidder ørevoks i øreproppens åbninger.

Ugentlig rengøring: Øreproppen vaskes med vand og sæbe. Skil prop og slange fra høreapparatet ved at tage fat om slangen og hiv til. 

Læg øreprop og slange i en skål eller lignende. Hæld lunkent vand i og tilsæt lidt sæbe. Lad prop og slange ligge i blød i 15-20 minutter. Skyl derefter prop og slange grundigt under rindende vand, brug aldrig stærke rensemidler.

HUSK! høreapparatet må aldrig vaskes.

Eventuel ørevoks i øreproppen fjernes forsigtigt med en lille børste. Har øreproppen et ventilationshul, kan denne fx renses med en rensepind.

Tør slange og prop godt. Det er vigtigt, at både slange og øreprop er helt tørre udvendigt såvel som indvendigt. Lad eventuelt prop og slange ligge til tørring natten over. 

Slangen bør skiftes en gang om måneden.

 

Redaktør