Megace, Behandling med

Denne patientinformation henvender sig til patienter, som skal påbegynde behandling med Megace, som er en hormontablet. Behandlingen består af indtagelse af en tablet dagligt, så længe patienten har gavn af det. Bivirkninger er beskrevet i patientinformationen.

Vi håber denne information kan give dig og dine pårørende svar på nogle af de spørgsmål, der melder sig, når du skal i behandling med hormonbehandlingen Megace Denne information er et supplement til vores mundtlige information om behandlingen.

Du tilbydes behandling med en hormontablet, kaldet Megace.

Behandling

Du skal tage en tablet dagligt. Behandlingen gives, så længe du har gavn af dette, men afbrydes før, hvis der optræder bivirkninger, som du ikke tåler, eller hvis du øvrigt selv ønsker at stoppe med behandlingen.

Bivirkninger

Du kan måske få nogle af de beskrevne bivirkninger, men ikke alle oplever bivirkninger.

Kvalme og opkastning

Du kan få kvalme og/eller opkastning i forbindelse med behandlingen. De fleste får dog øget appetit med vægtstigning.

Væskeophobning

Du kan få tendens til væskeophobning i kroppen og sjældne bivirkninger er stigning af blodtrykket, øget risiko for årebetændelse med blodprop i benene og øget risiko for blodprop i lungerne.

Obstipation/diarré

Du kan opleve at blive forstoppet eller at få diarre af behandlingen. Vær derfor gerne øget opmærksom på at din mave fungerer.

Øget sukker i blodet

Hvis du oplever at være mere tørstig, træt og øget vandladning kan dette skyldes at du har et for højt blodsukker. Øget sukker (glukose) i blodet kan forekomme hos både diabetikere og ikkediabetikere (sukkersygepatienter). Tal med lægen til kontrol i afdelingen.

Hvordan tages behandlingen

Sædvanligvis 1 tablet (160 mg) i døgnet, men dosis afhænger af sygdommens art og sværhedsgrad. Tag altid Megace nøjagtigt efter lægens anvisning. Tabletterne skal synkes hele sammen med rigelig mængde vand (1½ dl).

Hvis du har taget for mange Megace

Kontakt afdelingen, hvis du har taget flere Megace, end der står i denne information, eller flere end lægen har foreskrevet, og du føler dig utilpas.

Symptomer:

  • Diarre, kvalme, mavesmerter, åndenød, hoste, usikker gang, sløvhed og brystsmerter.

Hvis du har glemt at tage Megace

  • Tag aldrig dobbeltdosis, hvis du har glemt at tage en dosis. Fortsæt blot med den sædvanlige dosis.

Alvorlige bivirkninger:

  • Pludselige smerter i brystet, smerter ved vejrtrækning, hoste og åndenød pga. blodprop i lungen. Ring straks til afdelingen.
  • Smerter og hævelse i ben eller arme pga. årebetændelse med dannelse af blodprop (tromboflebit). Kontakt afdelingen.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Det er vigtigt, at du ikke bekymrer dig unødigt. Hvis du har spørgsmål, opfordrer vi dig til at skrive dem ned og tale med personalet om dem, næste gang du komme til behandling.

Redaktør