Hjerterehabilitering - efterbehandlingstilbud til hjertepatienter

Invitation til samtale med Hjerterehabiliteringsteamet. Introduktion til forløbet.

Hvorfor hjerterehabilitering?

Når du kommer hjem fra hospitalet efter behandling for en hjertesygdom, kan det være svært at forestille sig, hvordan hverdagen bliver. Det kan tage tid at komme sig, og det er helt naturligt at være træt efter en indlæggelse.

Du kan få brug for at vide, hvordan du undgår, at hjertesygdommen forværres samt at få hjælp og viden om, hvordan du håndterer din situation. Derfor tilbyder vi dig i hjerterehabiliteringen mulighed for at få svar på dine spørgsmål og få hjælp og støtte til at vende tilbage til en god hverdag.

Sådan foregår hjerterehabilitering

Du vil inden for 1-2 uger modtage et brev med en invitation til en indledende samtale med en hjertesygeplejerske. Samtalen forventes at vare ca. 1 time. Her er der mulighed for at tale om, hvordan du har det, og hvordan du kan håndtere din hjertesygdom bedst muligt i hverdagen.

Ud fra denne samtale planlægger vi dit videre forløb. Det er vigtigt, at du føler, at tilbuddet bliver tilrettelagt efter dine ønsker og behov. Det vil være naturligt at tale om dit blodtryk, dine kolesteroltal og din hjertemedicin - emner der alle har betydning for din hjertesygdom. Senere i forløbet vil du også komme til at tale med en hjertelæge. Der er også mulighed for vejledning i hjertevenlig kost hos vores diætist og træning hos vores fysioterapeuter.

Det er en god idé at have en pårørende med til samtalerne. Medbring også gerne den grønne hjertebog og din medicinliste.

Rygning

Hvis du er ryger og ønsker at ændre på dine rygevaner, så har du mulighed for at blive henvist til rygestopvejledning.

Tiden efter udskrivelse

Din egen læge får besked om din indlæggelse her, og hvilken medicin du er udskrevet med. Hvis du har spørgsmål eller skal have fornyet recept, kan du derfor kontakte din egen læge, indtil du starter rehabilitering her på sygehuset.

Redaktør