Cykeltest - undersøgelse af hjertet (Arbejds-EKG)

Ved en cykeltest undersøger vi med EKG, hvordan hjertet arbejder under belastning.

Kort om undersøgelsen

Du skal have undersøgt, hvor godt dit hjerte arbejder under belastning, ved en cykeltest. Vi undersøger, om dit hjerte slår uregelmæssigt, om dit hjerte slår for hurtigt, og om pulsen og blodtrykket stiger som forventet.   

Du skal forvente at være på hospitalet i 1-1 ½ i forbindelse med undersøgelsen.

Kort om undersøgelsen

Tag praktisk tøj på

Vi anbefaler, at du har behageligt, løstsiddende tøj eller træningstøj på til undersøgelsen. Det er også en god idé at medbringe træningssko.

Kontakt os, hvis du bliver forkølet, får en infektion eller feber

Hvis du i tiden op til undersøgelsen bliver forkølet, får en infektion i kroppen eller får feber, kan vi ikke lave undersøgelsen. Du skal derfor kontakte os og få en ny tid, så du ikke går forgæves.

På hospitalet 

Undersøgelsen

Vi sætter elektroder fast med klistermærker på din brystkasse og ryg, så vi kan følge din hjerterytme, mens du cykler. Mænd cykler i bar overkrop, og kvinder kan beholde en BH eller top på under testen. Vi måler dit blodtryk før, under og efter cykeltesten. Du skal cykle på en motionscykel i cirka 10-15 minutter, hvor belastningen gradvist øges. Belastningen gør, at det føles som at cykle op ad bakke. Vi fortæller dig, hvor hurtigt du skal cykle. Det er vigtigt, at du cykler så længe, du kan. Hvis du undervejs oplever, at du ikke kan cykle mere på grund af åndenød, brystsmerter eller udmattelse, skal du sige til. Testen er færdig, når du har nået maksimal belastning.

Undersøgelsen varer 1 time.

Svar på undersøgelsen

Hvis du ikke får svar med det samme, får du svar på undersøgelsen enten per telefon, per brev eller via digital post.

Få mere viden

Du kan få mere viden om undersøgelsen på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’arbejds-EKG’.

Hjerteforeningen tilbyder fællesskab, råd og støtte til patienter og pårørende.
Du finder foreningen på www.hjerteforeningen.dk.

Redaktør