​​

Speciallægen - når du bliver henvist til særlig undersøgelse

Det kræver en henvisning fra din egen læge at blive undersøgt af en privat praktiserende speciallæge. Læs mere om, hvad en speciallæge kan, og hvordan du laver en aftale.

En videreuddannelse som læge

Lægefaget er delt op i 38 sygdomsspecialer. Når en læge er færdig med sin uddannelse, kan han/hun videreuddanne sig i et af disse specialer og blive speciallæge. Speciallæger kan både have sin egen praksis (praktiserende speciallæge) og/eller være ansat på et hospital typisk som afdelings- eller overlæge.

Mange speciallæger med egen praksis, også kaldet speciallægeklinikker, har i dag overtaget undersøgelse og behandling af en række mindre alvorlige lidelser, som det før var nødvendigt at blive indlagt for.   

Hvornår kommer du til en speciallæge? 

Det er din egen læge, der vurderer, om du har brug for at blive henvist til en speciallæge. Nogle speciallæger kræver dog ikke en henvisning fra din egen læge. Det er øjen-, øre-, næse- og halslæger, som du kan kontakte direkte for at få en tid.

Valg af speciallæge

Skønner din læge, at du skal undersøges af en speciallæge, sender din læge en elektronisk henvisning til en server. På serveren er hospitaler, praktiserende læger og speciallæger forbundet med hinanden. Ofte vil din læge foreslå en bestemt speciallæge. Men du kan frit vælge den speciallæge, du ønsker. Fx hvis du ønsker en speciallæge med kortest mulig ventetid. Du kan også frit vælge blandt speciallæger i hele Danmark og ikke kun i din egen region. Alle speciallæger har adgang til henvisningen, så du skal blot ringe og aftale en tid med den speciallæge, du ønsker.

Find speciallæger i Region Hovedstaden på Sundhed.dk

Her er en række apps, som kan være brugbare i dit forløb

Min Sundhedsplatform

Min Sundhedsplatform appen er til patienter  på Region Hovedstadens eller Region Sjællands hospitaler. I appen kan du se prøvesvar, booke tid til ambulante undersøgelser og behandlinger, og hvis du er i et ambulant forløb, kan du skrive til det ambulatorium, du er tilknyttet.

Find Min Sundhedsplatform i Google Play

Find Min Sundhedsplatform i App Store

MinSundhed (sundhed.dk)

MinSundhed appen giver dig et kronologisk overblik over forskellige helbredsoplysninger, prøvesvar, billedbeskrivelser, hospitalsjournal samt dine medicinske allergier. Du vil også kunne se pårørendes helbredsoplysninger, hvis du har fået fuldmagt til at se dem. Appen giver dig mulighed for at tilføje noter til dine helbredsoplysninger.

Find MinSundhed i Google Play

Find MinSundhed i App Store

Patienthåndbogen (Danske Regioner)

Patienthåndbogen appen har over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Patienthåndbogen med andre via mail og Facebook.

Find Patienthåndbogen i Google Play

Find Patienthåndbogen i App Store



Redaktør