​​​​​​​​​​​​​​

Hent din medicin i hospitalets medicinboks

Er du i ambulant behandling, kan du i nogle tilfælde få udleveret medicin i en medicinboks.  Der er opstillet medicinbokse på de fleste hospitaler. En medicinboks giver dig mulighed for at hente din medicin, når det passer dig bedst.​

Døgnåben medicinboks på hospitalet 

Nogle hospitalsafdelinger tilbyder, at du kan hente din medicin i en medicinboks, når du er i ambulant behandling og ikke er indlagt på hospitalet.

Ordningen giver dig mulighed for at hente din medicin, nøjagtigt som du ville hente en pakke i en pakkeboks. Medicinboksene har åbent hele døgnet, så du kan hente din medicin, når det passer dig bedst.

Der er medicinbokse opstillet på Herlev Hospital, Hillerød Hospital, Amager Hospital, Rigshospitalet på Blegdamsvej og i Glostrup samt på Bornholm.

Hvordan får jeg adgang til en medicinboks?

Du skal tale med din behandler, hvis du synes, at det lyder attraktivt. Sammen beslutter I, om en medicinboks er relevant for dig.  

Sådan bruger du medicinboksen

Aftal med ambulatoriet at du gerne vil afhente medicin i medicinboks i stedet for at møde op i ambulatoriet. Aftal hvor, hvilken medicin og hvornår du vil hente medicinen samt hvilket telefonnummer, der skal sendes SMS til, når medicinen er klar til at du kan hente den.

Når medicinen er pakket, modtager du en SMS. I SMS'en er der beskrevet, hvor medicinboksen findes, samt hvornår du senest skal hente medicinen. I nogle tilfælde pakkes medicinen i to forskellige rum i medicinboksen, så vil du modtage to SMS'er.

På medicinboksen er der en udførlig vejledning om, hvordan medicinboksen åbnes.

Du kan bede en ven eller pårørende om at hente din medicin. Ved åbning af medicinboksen skal koden i den fremsendte SMS anvendes og de sidste 4 cifre i dit CPR-nummer skal indtastes.​

Se hvordan du åbner medicinboksen (p​rintvenlig version)

Redaktør