Din medicin – hjemmesider, apps og guides

​Her er samlet en række hjemmesider, rådgivninger og apps, der kan hjælpe dig med at få indblik og overblik over din medicin.

 Hjemmesider

 • sundhed.dk - alle dine medicinoplysninger gemmes i dit Medicinkort. Du skal logge ind med NemID
 • apoteket.dk - generel oplysning om virkning af og bivirkninger i forbindelse med medicin, vitaminer og naturlægemidler m.m
 • min.medicin.dk - indeholder beskrivelse af al godkendt medicin på det danske marked, og er beskrevet på almindeligt dansk til ikke-fagfolk.
 • min.medicin.dk/genkendmedicin - find ud af, hvilken tablet, kapsel eller plaster, du står med i hånden
 • medicinkombination.dk - find ud af om kombinationen af medicin, naturlægemidler og stærke vitaminer og mineraler m.m. indvirker uheldigt på hinanden
 • indlægssedler.dk - i

  ndlægssedlen i en medicinpakning er her gjort elektronisk efter aftale med Lægemiddelstyrelsen
 • antibiotika eller ej - oplysning om antibiotika  fra Statens Serum Institiut
 • naturlægemidler på Lægemiddelstyrelsen.dk - egenskaber, bivirkninger m.m. for godkendte naturlægemidler, stærke vitaminer og mineraler i Lægemiddelstyrelsen
 • advarsler mod produkter på Lægemiddelstyrelsen.dk - oversigt over medicin, naturmedicin og kosttilskud, der ikke er godkendt, og som kan være farlig at anvende
 • kosttilskud på Fødevarestyrelsen.dk - oversigt over kosttilskud i forhold til indhold m.m. Kosttilskud skal registreres i Fødevarestyrelsen, når de skal markedsføres i Danmark. Men der sker ikke en godkendelse.

Gratis telefonrådgivning

 • giftlinjen.dk - ring gratis på 82121212 døgnet rundt, hvis du eller din pårørende har brug for akut vejledning ved forgiftning
 • trygmor.dk - gratis telefonrådgivningstjeneste i Region Hovedstaden, hvor gravide eller ammende kan ringe og få personlig og lægefaglig vejledning.

Apps, der giver overblik

Medicinkortet - alle dine medicinoplysninger gemmes i dit Medicinkort. Du har mulighed for at se alle dine recepters informationer, ligesom du kan anmode din læge om at forny recepter.

Medicinhusker - medicinhusker, udviklet af Apotekerforeningen, hjælper dig med at holde styr på din medicin. Hvis du indtaster et tidspunkt for, hvornår du skal tage medicinen, vil appen sende dig en påmindelse, når det er tid til at tage medicinen. Appen har også en kalender, hvor du kan få et overblik over dit daglige medicinforbrug.

Min Medicin - appen indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark samt information om tilskuds - og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk. Indholdet opdateres hver 14. dag.

Medicintjek - medicintjek, udviklet af Lægemiddelstyrelsen, giver dig mulighed for at søge på et produkt eller scanne stregkoden på medicinæsken og få adgang til oplysninger om bl.a. virksomt indholdsstof, opbevaring, indikationer, anbefalet dosering, styrke, pris, indlægsseddel og evt. risici ved samtidig brug af flere præparater.  Med Medicintjek har du én samlet indgang til information fra hjemmesiderne medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlægsseddel.dk og lægemiddelstyrelsen.dk.

Redaktør