​Overlæge og klinisk forskningslektor Morten Bestle.
Fotograf: Camilla Hey

Millioner til forskning i væskeophobning hos patienter på Intensiv

​Morten Bestle, Nordsjællands Hospital, modtager 5,2 mio. kr. fra Sygeforsikringen ”danmark” donation til GODIF projektet.

Vent...

- Vi er utroligt glade for donationen, som gør, at projektet nu er fuldt finansieret. Resultaterne vil øge vores muligheder for at optimere behandlingen for kritisk syge patienter med væskeophobning, siger forskningslektor og overlæge, Morten Bestle (projektansvarlig) og Sine Wichmann (koordinerende investigator), Nordsjællands Hospital.  

Kritisk syge patienter, der er indlagt på en intensiv afdeling, ophober ofte væske i kroppen pga. deres alvorlige sygdomstilstand og den nødvendige væsketerapi og behandling. Væskeophobning kan svække funktionen af organerne og medføre en øget risiko for død. Projektet forventes at give evidensbaseret viden om fordele og ulemper ved målrettet behandling af væskeophobning med vanddrivende medicin samt viden om patienternes reaktion, hvis tilstanden ikke behandles.


Bevillingen skal bruges til en international randomiseret klinisk undersøgelse, hvor det planlægges at inkludere i alt 1000 patienter. Undersøgelsen er allerede i gang på flere intensiv afdelinger i Danmark og er netop startet i Norge, ligesom der er ansøgt om godkendelse i flere andre europæiske lande.

Projektet har også opnået støtte fra Novo Nordisk fonden, Svend Andersens fonden, Jakob Madsens og Hustru Olga Madsens fond, Grosserer Jakob Ehrenreich og hustru Grete Ehrenreichs Fond, Nordsjællands Hospitals forskningsfond.​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor