Ur og app følger hjerterytme

​Med et Apple Watch om håndleddet og appen Assemble Heart installeret, vil hjertepatienter kunne dele deres informationer med hospitalet hjemmefra.

Vent...

​Nyåbnede Nordic Health Lab står bag etableringen af et samarbejde mellem Nordsjællands Hospital, Assemble og Apple. Et samarbejde, der åbner for muligheden for på sigt at kunne forudse hjerteanfald ved løbende at monitorere og registrere hjerterytmen hjemmefra via en app.

- Samarbejdet er en interessant mulighed for at teste potentialet i wearables og se, om vi kan tilbyde flere patienter hurtigere diagnoser og undgå unødige kontroller, så de kan leve mere frie og hele liv, siger konstitueret ledende overlæge Niels Tønder.

Assemble Heart overvåger løbende hjerterytme og EKG. Gennem udvikling af kunstig intelligens er det hensigten at appen bliver så god, at den på sigt kan forudsige hjerterytmeforstyrrelser, blodpropper og hjerteanfald.

Nordic Health Lab

Nordic Health Lab har til huse på Nordsjællands Hospital og åbnede officielt den 29. oktober 2018. Det er støttet af Industriens Fond og fordrer samarbejdet mellem borgere, hospitalet, kommunen, private virksomheder og kreative aktører. Et samarbejde, der gør det muligt at udvikle og teste nye sundhedsløsninger i tæt samarbejde med læger og patienter, som fx med Assemble Heart.

Læs mere om Nordic Health Lab (åbner i nyt vindue)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor