Thomas Houe er ny lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital

​Thomas Houe indtrådte 1. november i direktionen på Nordsjællands Hospital som vicedirektør. Han kommer fra en tilsvarende stilling på Nykøbing Falster Sygehus.  

Vent...

Thomas Houe kommer med et stærkt engagement i udvikling af sundhedsvæsnet og har erfaring fra lederstillinger i både det kliniske arbejde og på direktionsgangen. Den 1. november er Thomas Houe (54) indtrådt som ny lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital, og vil sammen med den øvrige direktion udgøre hospitalets øverste daglige ledelse. 
Klinisk forankring 

Udover den daglige drift på sygehuset på Falster har han de sidste år blandt andet haft ansvaret for brugerprocessen i udviklingen af et nyt byggeri samt strategiske innovations- og udviklingsprojekter i Region Sjælland. Interessen for udvikling er stærkt forankret i hans kliniske baggrund. 

- Jeg har i mere end ti år været overlæge og ledende overlæge på ortopædkirurgiske afdelinger og har stor erfaring med den kliniske drift og de udfordringer, der er her. Jeg ved, hvordan det er at skulle levere kvalitet og resultater, mens man udfordres af nye måder at arbejde på. Det er essentielt, at vi fastholder fokus på faglighed og kvalitet hele vejen gennem forandringsprocesserne, siger Thomas Houe. 

Nye veje

De nye veje, som skal betrædes for at gøre fremtidens hospital til virkelighed, er noget som optager den nye vicedirektør meget.

- Vi skal give mening for de borgere, der bor i Nordsjælland, heriblandt en stigende andel af ældre. Vi skal sikre patienterne gode overgange mellem os, kommuner og de praktiserende læger. Det er også oplagt at styrke hospitalsbehandlingen i hjemmet og forbedre mulighederne for virtuel kommunikation med borgerne blandt andet med brug af patientrapporterede data, siger Thomas Houe. 

Thomas Houe har en baggrund som overlæge og ledende overlæge på en række ortopædkirurgiske afdelinger. Han er uddannet læge fra Odense Universitet i 1995 og speciallæge i ortopædkirurgisk kirurgi 2005. Har ved siden af sit kliniske virke været lægelig konsulent i Patientforsikringen 2008-2013 og siden 2018 været lægelige vicedirektør på Nykøbing Falster Sygehus. 

Fremtidens hospital

På Nordsjællands Hospital skal Thomas Houe blandt andet være med til at udvikle den eksisterende organisation frem mod indflytningen i et nyt hospital syd for Hillerød, der er klar til indflytning om få år.

Nordsjællands Hospital dækker i dag over hospitalerne i Frederikssund og Hillerød samt sundhedshuset i Helsingør. Det er akuthospital for mere end 320.000 borgere i Nordsjælland og har årligt mere end 70.000 indlæggelser og godt 320.000 ambulante besøg. Knap 4.000 ansatte har deres daglige gang på hospitalet. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor