​​​​Afdelingslæge Birgit Falk Riecke med det synlige bevis på at Akutafdelingen har gjort en fremragende indsats som uddannelsessted. Hun er sammen med overlæge Thomas Andersen Schmidt ansvarlig for uddannelsesindsatsen i afdelingen. Foto: Thomas Schytz Larsen

Sundhedsstyrelsen giver uddannelsespris til Akutafdelingen

​Prisen som årets Højdespringer uddeles af Sundhedsstyrelsen som en anerkendelse af det store og målrettede arbejde, som Akutafdelingen gennem de seneste år har gjort for at styrke den lægelige videreuddannelse. 

Vent...

​Akutafdelingen kan med rette bryste sig af at have et uddannelsesmiljø i særklasse. Allerede sidste år fik afdelingen stor ros af Sundhedsstyrelsen, da inspektorer var forbi for at tage temperaturen på afdelingens uddannelsesmiljø. Her blev blandt andet afdelingens innovative uddannelsesteam og de kreative ideer til uddannelsesmiljøet fremhævet. De positive observationer har nu resulteret i, at Akutafdelingen onsdag den 3. maj modtog prisen som Årets Højdespringer. 

Målrettet fokus på yngre lægers uddannelse

De seneste år har Akutafdelingen med mandat fra cheflæge Jesper Juul Larsen knoklet benhårdt for at styrke uddannelsesmiljøet. Uddannelsesansvarlig overlæge, dr med Thomas A. Schmidt har udarbejdet en fast skabelon for undervisning på daglig, ugentlig og månedlig basis. Uddannelseskoordinerende yngre læge afdelingslæge, Ph.d. Birgit Falk Riecke har arbejdet målrettet med at udvide og forfine uddannelsestilbuddene i et trygt miljø med bl.a. mystery cases og in situ simulation for at skabe det bedst mulige uddannelsesmiljø.

Hør Birgit Falk Riecke fortælle om, hvordan uddannelsesindsatsen har rykket sig, og hvilke ambitioner, der nu er for afdelingen, når det kommer til uddannelse af akutlæger.​​

Hvad er et inspektorbesøg?​

Alle hospitalsafdelinger, der tilbyder videreuddannelse til læger eller tandlæger, får minimum besøg af Sundhedsstyrelsens inspektorer hvert 4. år. Hvis uddannelsen har brug for forbedringer, får afdelingen besøg oftere. Efter et inspektorbesøg udarbejdes en inspektorrapport, der beskriver uddannelsesforholdene. Og det er netop det ryk, som Akutafdelingen har taget mellem inspektorbesøget i 2020 og 2022, der udløser prisen.

Bliv klogere på prisen og Akutafdelingens arbejde for et godt uddannelsesmiljø

Sundhedsstyrelsens vurdering tager udgangspunkt i inspektorrapporten. Der medtages i vurderingen ud over pointscore også særlige uddannelsesinitiativer på afdelingen og andre målrettede uddannelsestiltag, der anvendes for at fremme det gode uddannelsesmiljø, som er beskrevet i inspektorrapporten.

Prisen er en af to priser, som inspektorordningen uddeler hvert år. Udover Årets Højdespringer gives Uddannelsesprisen til den afdeling, der har det bedste resultat blandt rapporterne.

Læs mere om inspektorordningen på Sundh​edsstyrelsens hjemmeside​ ​(link åbner i nyt vindue)




Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor