Til Science Day fik skoleelever fra Hillerøds udskolingsklasser mulighed for at prøve kræfter med, hvad det vil sige at arbejde med naturvidenskab og teknologi som her på Nyt Hospital Nordsjælland.

Skoleelever fik fingrene i hospitalet og gennem briller blik på fremtidens hospital

​Både på byggepladsen og i hospitalets simulationsenhed SimNord summede det af liv, da en gruppe af ottende og niendeklasser fra Hillerød brugte en dag i selskab med klinikere, undervisere og studerende til Science Day. 

Vent...

Der var masser at prøve og lære, da Nordsjællands Hospital den 4. oktober åbnede døren for en række ottende- og niendeklasser til Science Day på hospitalet og byggepladsen.

​Genoplivning, fødsel og antibiotikadrop

På hospitalet i Hillerød var det elever fra Hillerød Vest Skolen, der fik indblik i og på egen hånd prøvede kræfter med hospitalets mange professioner.Daglig leder i SimNord Susanne Piilgaard Hallin underviser sammen med Kirurgisk Afdelings 2. semester sygeplejestuderende eleverne i brugen af antibiotika. Foto: Ida Wildt Jonassen

Blandt andet skulle eleverne lære at blande deres egen medicin og klargøre et dropstativ, og de var med til at overvære simulationen af en fødsel, hvor der var friske moderkager for dem, der havde mod på at se en. De lærte også om symptomer på sygdomme, fik testet egen håndhygiejne og lært at bruge en hjertestarter og udøve hjertemassage på en dukke.


Paramediciner og underviser Allan Sørensen fra SimNord gennemgår hjertestarteren for eleverne. Foto: Ida Wildt Jonassen 

De mange forskellige stationer, hvor eleverne kunne få hands on-oplevelser var en stor succes: 

" Det er rigtig sjovt at få lov at prøve tingene selv i stedet for bare at sidde og lytte. Man kommer meget tættere på virkeligheden på denne måde, og vi får prøvet en masse forskellige ting inden for de forskellige jobs på hospitalet", lød reaktionen fra Sofie og Freja fra Hillerød Vest Skolen.

​På med hjelmen, slå søm i og find rundt på hospitalet i 3D

Fra Hillerødholmskolen kom knap tyve ellever fra både ottende og niendeklasse ind på en af Sjællands største byggepladser, hvor Region Hovedstaden og NCC stod klar til at vise dem livet på byggepladsen.

"Det var vildt at se, hvor stor hospitalet bliver og sjovt at prøve at selv at skulle finde forskellige ting i byggeriet gennem 3D-modellen. Nu skal vi prøve den praktiske opgave med at bygge en kasse selv", fortalte Daniel og Signe fra Hillerødholmskolen.  


Projektsekretær Louise Kirk Laursen fra Nyt Hospital Nordsjælland fortalte eleverne om byggepladsen og fremtidens hospital. Foto: Laura Gade-Rasmussen

Her fik eleverne indblik i, hvordan det er at bygge noget så kompliceret som et hospital. På med hjelmen og sikkerhedssko, og så kom eleverne ind på byggepladsen, og fik set det 123.000 kvadratmeter store byggeri. Derefter skulle der nørdes i de 3D-modeller, vi bruger, hvor eleverne skulle finde den sydligste brønd og måle afstanden mellem gulv og loft i operationsstuen. De kunne træde ind i hospitalets lobby gennem VR-briller. Til sidst skulle den praktiske test stå, hvor eleverne med en hammer og mange meget bøjelige søm skulle lave en kasse ud af 16 egetræs dele.


 Alle elever skulle prøve kræfter med at samle en kasse af egetræ. Foto: Laura Gade-Rasmussen 

Science Day åbner øjnene på en ny måde

Den årlige og landsdækkende begivenhed arrangeret af Naturvidenskabernes Hus giver børn og unge i grundskolen og gymnasiet mulighed for at opleve og prøve kræfter med naturvidenskab og teknologi i praksis.

Læs mere om Science Day på Naturvidenskabernes Hus' hjemmeside​


Det er første gang, at Nordsjællands Hospital åbner dørene til Science Day. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor