Se dokumentar fra Montebello

Mandag den 24. marts sender Danmarks Radio dokumentarprogrammet ’Mirakler på Montebello’. Programmet følger en gruppe patienter, mens de er på genoptræningsophold på Montebello i Sydspanien.

​Den anerkendte tilrettelægger Per Wennick har besøgt genoptræningshospitalet Montebello i Spanien. Han tegner et humoristisk, varmt og livsbekræftende portræt af stedet og ikke mindst de patienter, der er der. Det er patienter, der gennem hård og intensiv genoptræning får en chance for at vende tilbage til en normal tilværelse

’Mirakler på Montebello’ er ikke en dokumentar, hvor sygdomme og skavanker er i centrum. Det er derimod patienternes vilje til og kamp for at overvinde sig selv, gå-på-modet, entusiasmen, den sorte humor, stædigheden, modet, styrken, latteren, selvironien og omsorgen for hinanden.

Om Montebello

Montebello blev etableret som et såkaldt neurosehospital i 1974, men i dag er det en afdeling under Nordsjællands Hospital til intensiv fysisk genoptræning. Det ligger i Benalmádena vest for Málaga. Her kommer mennesker med vidt forskellige udfordringer på genoptræning, men primært svære ortopædkirurgiske tilfælde.

Se Mirakler på Montebello mandag den 24. marts på DR1 kl. 20.00.