Robot skal sortere blodprøver

Den allerede automatiske blodprøvehåndtering udvides på Klinisk Biokemisk Afdeling. Nu skal robotarme også sortere prøver modtaget fra praktiserende læger.

Håndteringen af blodprøver sikres yderligere, når Klinisk Biokemisk Afdeling i 2015 får robotteknologi til at sortere prøverne fra praksis.

Blandt verdens mest avancerede laboratorier

Den nye robotløsning aflaster både personalet og reducerer muligheden for menneskelige fejl ved prøvehåndteringen, og det er med til at øge patientsikkerheden. Ikke alene har Nordsjællands Hospital et af verdens mest avancerede laboratorier – det bliver også et af verdens mest patientsikre.

Peger frem mod 2020

Det nye sorteringssystem hedder Gibosort er udviklet som et offentligt-privat innovationsprojekt (OPI) i samarbejde med virksomheden Gibotech i Odense. Testinstallationen tages i brug til maj 2015 og erfaringerne med den nyeste teknologi på området skal bruges frem mod indvielsen af Nyt Hospital Nordsjælland i 2020.

Yderligere oplysninger: ledende bioanalytiker Evy Connie Ottesen, Evy.Connie.Ottesen@regionh.dk, ledende overlæge Georg Söletormos, Georg.Soeletormos@regionh.dk, Klinisk Biokemisk Afdeling