Ph.d-studie giver ny viden om hypoglykæmi

​Den 14. september forsvarer læge Rikke Mette Agesen sin ph.d.-afhandling om hypoglykæmi (lavt blodsukker) hos patienter med type 1 diabetes.

​Hypoglykæmi er den mest almindelige bivirkning til insulinbehandling hos patienter med type 1 diabetes.  Hver femte patient oplever tilbagevendende alvorlig hypoglykæmi, der kræver hjælp fra andre, men denne højrisikogruppe af type 1 diabetes patienter er konsekvent blevet ekskluderet fra tidligere studier.

Afhandlingen afslører, at behandling med nye ”designer insuliner” reducerer forekomsten af især ikke-alvorlige natlige episoder med hypoglykæmi hos højrisiko patienterne, ligesom reduktion i natlig hypoglykæmi muligvis kan skyldes en reduktion i svingninger i blodsukkeret forårsaget af den ny insulin.

Afhandlingen har titlen: The effect of insulin analogues on frequency of non-severe hypoglycaemia in patients with type 1 diabetes and recurrent severe hypoglycaemia.

Forsvaret finder sted fredag den 14.9 kl. 14 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød. Forsvaret er offentligt tilgængeligt og alle er velkomne.

Rikke Mette Agesen har været ansat på Kardiologisk, Nefrologisk og Endokrinologisk Afdeling.