Patienter kan nu selv stå for deres dialysebehandling

Tirsdag den 4. september åbnede Nordsjællands Hospital for Selfcare, et selvstændigt dialyseafsnit, hvor kroniske hæmodialysepatienter selv kan stå for deres behandling.

Dialysesygeplejerske Helle Sparre og dialysepatient Kim Bro i det nyåbnede Selfcare

​Nordsjællands Hospital har lang og god erfaring med hjemme-hæmodialyse, men der er patienter som af forskellige årsager ikke har mulighed for at dialysere hjemme. Derfor slår Nordsjællands Hospital nu dørene op til Selfcare, hvor hæmodialysepatienterne selv kan foretage dialysebehandlingen.

Dialyse når det passer patienten

I dialyseafsnittet på hospitalet dialyserer patienterne tre gange om ugen, mens de i Selfcare kan dialysere oftere og på tidspunkter der passer den enkelte. Fleksibilitet der kan være afgørende for patientens sociale liv og muligheden for at varetage et job. Jo oftere patienten dialyserer, jo bedre reguleret er sygdommen. Det resulterer i, at patienten får mere energi, oplever mindre træthed og kan tage mindre medicin.

I Selfcare er der fire dialysestationer og patienterne kan booke dialysetider hele døgnet via Min Sundhedsplatform. Selfcare er bare et af mange skridt på vejen mod Nyt Hospital Nordsjælland, hvor behandlingen af patienter gentænkes på nye og mere fleksible måder.