Ortopædkirurgisk Afdeling vinder Patienternes PrisPå billedet ses fra venstre hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth med ledende overlæger og oversygeplejersker fra alle nominerede afdelinger. Fra venstre: Charlotte Larsen, Onkologisk & Palliativ Afdeling, Jesper Andersen, Børne- og Ungeafdelingen, Cristina Andersen, Ortopædkirurgisk Afdeling,  Susanne Tronier, Kirurgisk Afdeling, Leif Berner Hansen, Ortopædkirurgisk Afdeling, Annelise Bertelsen, Børne- og Ungeafdelingen. Bagest til højre ses lokalformand Bent Kauffmann, Røde Kors Hillerød.

Ortopædkirurgisk Afdeling fik i dag overrakt Patienternes Pris på 20.000 kr. De øvrige nominerede, som også havde fået flotte indstillinger, var Onkologisk & Palliativ Afdeling, Kirurgisk Afdeling og Børne- og Ungeafdelingen.

- Ortopædkirurgisk Afdeling fortjener at vinde Patienternes Pris, fordi den i særlig høj grad formår at få professionalisme til at gå hånd i hånd med empatien og de individuelle hensyn. Personalet tager ansvar og sikrer sammenhæng for patienterne. Indstillingerne viser, hvordan afdelingen med god kommunikation og involvering får afstemt forventninger med patienterne, så de både er trygge og tilfredse med den behandling, de får, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth blandt andet som en del af motiveringen på vegne af dommerkomitéen.


- At modtage denne anerkendelse og feedback fra patienterne selv er verdensklasse. En bedre anerkendelse fås ikke. Vi er utrolig stolte. At vinde Patienternes Pris er et kæmpe skulderklap om, at der er rigtig meget vi lykkes med og gør godt. Vi har arbejdet fokuseret på at forbedre den patientoplevede kvalitet de sidste år, og det er skønt at se, at det bærer frugt, siger ledende oversygeplejerske Cristina Andersen på vegne af Ortopædkirurgisk Afdeling.

Første gang Patienternes Pris uddeles på Nordsjællands Hospital

Det er første gang Nordsjællands Hospital uddeler Patienternes Pris. I alt har 160 patienter og pårørende været inde på hospitalets hjemmeside og sendt en indstilling afsted i perioden august til oktober 2014.

- Vi er utrolig glade for det store antal indstillinger, vi har modtaget. Det er en kæmpe anerkendelse og tegner et flot billede af den ydelse, der hver dag leveres på bedste vis af det sundhedsfaglige personale. Indstillingerne har været pænt fordelt på alle hospitalets sengeafdelinger, så det har bestemt ikke været nemt at udpege en vinder, siger Bente Ourø Rørth.

Det er en meget kvalificeret dommerkomité, der har stået for udvælgelsen. Ud over hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth består den af direktør Morten Freil, Danske Patienter, direktør Beth Lilja, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Bent Kauffmann, der er lokalformand for Røde Kors Hillerød. De bakker alle op om uddelingen af en Patienternes Pris.

- Vi har brug for de positive historier. Det er de afdelinger, der gør det godt, som vi kan lære mere af. Derfor synes jeg Patienternes Pris er en rigtig god idé, siger direktør Morten Freil, Danske Patienter. 

- Patienternes Pris giver os en væsentlig viden om, hvad det er, patienter og pårørende lægger vægt på, og derfor hvad det er, vi som sundhedsvæsen skal have mere af, siger direktør Beth Lilja, Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

- Patienternes Pris bekræfter det billede, som vores frivillige patientstøtter har fra deres dagligdag på hospitalet. Det er flot at se, hvordan afdelingerne formår at få professionalisme og empati til at gå hånd i hånd, siger lokalformand Bent Kauffmann.

De 20.000 kroner skal anvendes til noget, der forbedrer patientoplevelsen yderligere.

Yderligere oplysninger:
Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, Nordsjællands Hospital, telefon: 4829 3001
Ledende oversygeplejerske Cristina Andersen, Ortopædkirurgisk Afdeling, telefon: 4829 3602

Ledende overlæge Leif Berner Hansen Ortopædkirurgisk Afdeling, telefon: 4829 3600
Direktør Morten Freil, Danske Patienter, telefon: 3054 4349
Direktør Beth Lilja, Dansk Selskab for Patientsikkerhed, telefon: 3862 2303 / mobil: 2148 8586

FAKTA

Om Ortopædkirurgisk Afdeling

​Ortopædkirurgisk Afdeling, Nordsjællands Hospital behandler akutte og ikke akutte lidelser i skulder, albue, hofte, knæ, ankel, hånd og fod. Skader i led og brud på knogler behandles via Skadeambulatorium. Afdelingen har høj ekspertise i operationer inden for skulder-, hofte-, knæ-, hånd- og fodlidelser samt indsættelse af skulder-, knæ- og hofteproteser. Al ortopædkirurgi er samlet i Hillerød. Afdelingen gennemfører hvert år ca. 6.500 operationer og 57.000 ambulante besøg.

Dommerkomitéens motivering til vinderen

Ortopædkirurgisk Afdeling fortjener at vinde Patienternes Pris, fordi den - ud fra patienternes indstillinger – i særlig høj grad formår at få professionalisme til at gå hånd i hånd med empatien og de individuelle hensyn.  Personalet tager ansvar og sikrer sammenhæng for patienterne. Det er ikke altid helt enkle forløb, afdelingen varetager. Afdelingen har heller ikke de mest optimale fysiske rammer. Alligevel viser indstillingerne, hvordan afdelingen med god kommunikation og involvering, får afstemt forventninger med patienterne, så de både er trygge og tilfredse med den behandling, de får. Sidst skal også nævnes, at afdelingen fremhæves som en afdeling med en god atmosfære, hvor humøret er højt og hvor der hersker en fælles ånd, hvor faggrupperne samarbejder med hinanden på bedste vis.  ​Redaktør