Online kurser for personer med type 1 diabetes

Personer med Type 1 diabetes, der skal skanne deres blodsukker hjemme, behøver ikke komme ind på hospitalet for at lære det. De kan indtil videre deltage i online-kurser.
Vent...

​Klinisk sygeplejespecialist Hanne Holdflod Nørgaard holder online kurser for personer med Type 1 diabetes hjemmefra.

​Før coronavirusset ramte Danmark afholdt Endokrinologisk Ambulatorium kurser i, hvordan man bruger ”FreeStyle Libre” cirka en gang om måneden for omkring 15 deltagere.

”FreeStyle Libre” er et apparat, man bruger til at skanne sit blodsukker i stedet for at skulle stikke sig. Derfor er det også efterspurgt, men coronavirus satte en stopper for de planlagte kurser, da al ikke akut aktivitet på hospitalet blev aflyst. Ambulatoriet tester derfor nu, hvordan det fungerer at afholde kurset online.

Første hold har gennemført den første del af kurset om kulhydrater og insulin og tilbagemeldingerne er positive fra både patienter og personalet.

-Vores første online kursus gik godt. Vi ser helt sikkert fordele i at køre kurset online og arbejder videre med det. Deltagerne var godt tilfredse, og er glade for, at de slipper for transporten ind til hospitalet, især når de nu er i en risikogruppe for coronavirus, siger klinisk sygeplejespecialist Hanne Holdflod Nørgaard, der afholder kurset sammen med Klinisk diætist Kristina Aminak Johansen.

Læs mere om FreeStyle Libre og kurser for personer med type I diabetesLæs mere om FreeStyle Libre og kurser for personer med type I diabetes

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor