Køkkenet får øko-mærke

​Køkkenet på Nordsjællands Hospital har fået det økologiske bronzemærke, som bevis for at mindst 30 procent af al madindkøb er økologisk.

Gulerødder, æblemost og havregryn fra Tulstrup. Mængden af økologiske varer i køkkenet i Hillerød har været støt stigende over det sidste års tid, og siden nytår har hospitalet kunne bryste sig af det økologiske bronzemærke.

Det er typisk mælk, smør, gryn, hvedemel og rodfrugter, der er udstyret med Ø-mørket, når det ankommer til køkkenet i Hillerød.

Patienterne vil have økologi
- Vi har lagt stilen om i køkkenet, og har vores øjne rettet mod gode, lokale og også gerne økologiske råvarer, fordi vi kan se, at det er efterspurgt blandt patienterne. Bronzemærket er det synlige bevis på, at vi er på rette vej på en del af opgaven med at skabe madglæde og kvalitet på tallerkenerne, siger driftsleder Helle Steen Petersen.

I januar fyldte de økologiske varer 34 procent af alle køkkenets indkøb, og det tal må gerne blive endnu højere.

- Vi vil gerne så meget økologi som muligt, inden for den økonomi vi har. Men det handler om at levere den højeste kvalitet for patienterne, og så må økologien følge efter i det omfang at økonomien giver råderum til det, siger Helle Steen Petersen.