Nyt Hospital Nordsjælland vinder arkitekturpris i Cannes

Nyt Hospital Nordsjælland har vundet prisen Best Futura Mega Project på MIPIM, verdens vigtigste ejendomsmesse. En jury og deltagere på messen har de sidste tre dage kunnet stemme på i alt fire projekter, der er udvalgt fra hele verden.

Nyt Hospital Nordsjælland vinder prisen for at sætte nye standarder inden for sundhedsdesign og for at fortolke fremtidens hospital på en hidtil uset måde.

”Det er en enorm anerkendelse, at Nyt Hospital Nordsjælland vinder en MIPIM pris – både for holdet, der arbejder med projektet, og ikke mindst for patienter og personale, der også i fremtiden vil være helt centrale i udviklingen af det nye hospital, hvor vi fortsat vil forfølge de høje ambitioner”, siger Projektdirektør Henrik Schødts, som torsdag den 12. marts modtog prisen ved en ceremoni i Palais des Festivals i Cannes.

" Jeg er meget glad og stolt over, at vi har fået prisen. Den kan bruges som løftestang til fortsat at styrke vores eksisterende hospital ved nytænkning og udsyn. Anderkendelsen motiverer også til udviklingen af det nye hospital, så vi kan gøre det til et referenceværk, som kan sætte nye standarder", siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Nyt Hospital Nordsjælland er designet af det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron og danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Herzog & de Meuron står bl.a. bag det nationale stadion ’Fuglereden’ i Beijing og Tate Modern i London.

Fakta om Nyt Hospital Nordsjælland:

Tal: Nyt Hospital Nordsjælland får et samlet etageareal på 124.000 m2, 662 ensengsstuer og 24 lægelige specialer. Hospitalet bliver akuthospital for områdets 310.000 borgere – og arbejdsplads for 4000 medarbejdere. Vi forventer, at der vil blive foretaget ca. 500.000 ambulante behandlinger pr. år.

Byudvikling: Nyt Hospital Nordsjælland bliver del af et nyt byudviklingsområde tæt ved Hillerød. Der bliver bygget en ny togstation ved hospitalet og der vil være gode forbindelser til vejnettet.

Tidsplan: Hospitalet står efter planen klar til at blive taget i brug i slutningen af 2020.

Økonomi: Der er bevilget 3,8 mia. kr. til opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland. 735 mio kr. af det samlede beløb er reserveret til indkøb af IT-medico-udstyr. Regionerne og Regeringen investerer i de kommende år 41,4 milliarder kroner i 16 store sygehusbyggerier, der får tilskud fra Kvalitetsfonden.

Arkitektene bag:

Herzog & de Meuron: Står bl.a. bag National Stadium, Beijing (Fuglereden), Tate Modern, London og Allianz Arena i München.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter: Står bl.a. bag Københavns Lufthavn, Biogen, Hillerød, DR-byen og Radiohuset.

Se billeder på facebook
Læs mere om MPIM-awards