Nyfødte med gulsot kan behandles hjemme

​Ofte kræver gulsot indlæggelse, så barnet kan behandles, men en lysmadras gør det nu muligt at behandle børnene hjemme i velkendte omgivelser.

Vent...

​Traditionelt foregår lysbehandlingen på hospitalet, hvor den nyfødte sammen med mor eller far er indlagt et par dage eller mere.

Med det nye tilbud fra Børne- og Ungeafdelingen kan børn med gulsot nu behandles hjemme med et lystæppe, der sættes i en stikkontakt.

Vi er glade for at kunne give familierne tilbuddet om, at de kan behandle deres barn for gulsot hjemme. Det kan være stressende at være indlagt, og det mærker barnet, og derfor har det en positiv betydning for både forældre og barn, at behandlingen foregår i trygge vante rammer, siger afdelingssygeplejerske Gitte Majlund Seeberg.

Alle forældre, der er interesseret i behandlingen, får en grundig oplæring og skal stadig møde dagligt ind på afdelingen, så plejepersonalet kan observere og teste, om behandlinger har den ønskede effekt.

Når et nyfødt barn får gulsot, skyldes det, at leveren stadig er lidt umoden. Behandlingen består af lysbehandling, der udsætter huden for særligt blåt lys, der fungerer som en midlertidig erstatning for leveren.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor