Ny viden om diabetes og osteoporose

​Personer med type 2 diabetes har en øget risiko for at få knoglebrud. Ph.d.-afhandling giver ny viden om langtidseffekten af den hyppigste diabetesmedicin på knoglerne hos patienter med type 2 diabetes.

Vent...

Læge Azra Karahasanovic Nordklint har undersøgt, om knoglerne påvirkes af den mest brugte diabetesmedicin, der hedder metformin, og om det er muligt at finde faktorer, der kunne være med til at forebygge den øgede risiko for knoglebrud hos patienter med type 2 diabetes. 

Afhandlingen viser, at metformin kan påvirke knoglernes mineraltæthed forskelligt i arme og ben i forhold til resten af kroppen, samt have en positiv indvirkning på fedt og muskelmasse hos overvægtige patienter med type 2 diabetes i insulinbehandling. 

Afhandlingen viser også, at trabecular bone score, som er en ny måde at vurdere knoglernes mikroarkitektur på, kan være mere følsom overfor ændringer i knoglerne end gængse målinger af mineraltæthed hos disse patienter.

Titel på afhandlingen

Afhandlingen har titlen "Type 2 diabetes and bone quality assessment. The effect of metformin – A sub-study to the Copenhagen Insulin and Metformin Therapy (CIMT) trial".

Tid og sted

Forsvaret finder sted fredag den 12. april kl. 14.00 i auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød. 

Alle er velkomne. Se invitation til ph.d.-forsvaret

Kontakt 

Information om studiet og rekvirering af afhandling

læge Azra Karahasanovic Nordklint
Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling.

Yderligere oplysninger

forskningskonsulent Lise-Lotte Olsen Pirovano
Forskningsafdelingen


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor