Ny professor øger fokus på gastromedicin

​Med ansættelsen af overlæge og professor Pia Munkholm opruster Nordsjællands Hospital inden for forskning og behandling i gastromedicin. Pia Munkholm får base på Kirurgisk Afdeling i Frederikssund

Som Europas første professor i e-health – altså anvendelse af digital kommunikation i behandlingen - er det en kapacitet og pioner inden for sit område, som begynder sit arbejde på Nordsjællands Hospital den 1. marts i et nyt gastroenterologisk forskningslaboratorium på hospitalet i Frederikssund.

Med ansættelsen af Pia Munkholm får Nordsjællands Hospitals tilbud inden for behandling og forskning i tarm- og leversygdomme et markant løft. Det er sygdomme som f.eks. Crohns, colitis ulcerosa og colon irritable og skrumpelever.

Med tiden skal området blive en del af hospitalets excellente patientforløb, som er udpeget i hospitalets strategi (LINK)

En stor del af Pia Munkholms speciale er patienternes egen deltagelse og overvågning af deres sygdomme – helt konkret ofte via deres afføring. Her har Pia Munkholm været med til at finde løsninger, der gør patienterne i stand til selv at vurdere deres egen afføring ved hjælp af apps til smartphones og på den måde tage en udvikling af sygdommen i opløbet.

For yderligere oplysninger:
Overlæge, professor Pia Munkholm: 40 85 84 94