Ny klinik for patienter med uafklaret sygdom

Patienter med symptomer der ikke passer ind i et speciale specifikt udredningsforløb har fået nyt tilbud.

​Der er patienter, der ikke umiddelbart passer ind i kasserne hos de enkelte specialer, og som systemet derfor kan have svært ved at håndtere. De kan nu henvises til Klinik for Uafklaret Sygdom på Nordsjællands Hospital.

Patienter med uspecifikke symptomer kan nu henvises til udredning hos en speciallæge i almen medicin, der på hospitalet kan vurdere sygdomsbeskrivelsen og inddrage kolleger fra de øvrige afdelinger, hvis der er behov.

- Der er en mindre gruppe af patienter, som vi har haft svært ved at give den optimale udredning, fordi de har forskellige eller uspecifikke symptomer, der ikke passer ind i ét bestemt speciale. Nu kan de i højere grad blive udredt, og ideelt set komme i den rette behandling hurtigere end tidligere, siger Sara Dyrman Elsøe, der er overlæge i klinikken.

I klinikken kan patienterne tilbydes et intensivt udredningsforløb samlet ét sted med én fast læge og undgår på den måde gentagende henvisninger til hospitalet med uafklarede udredninger.

Patienterne kommer efter henvisning fra egen læge eller fra hospitalets øvrige afdelinger og henvises ved mistanke om alvorlig sygdom, hvor der ikke mistænkes kræft. Ved mistanke om alvorlig sygdom, der kunne være kræft henvises der uændret til Diagnostisk Enhed.
Klinikken varetager ikke patienter, hvor der er mistanke om funktionelle lidelser eller helbredsangst.

Klinikken er forankret i Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling og udvikles og evalueres i Livskraftprojektet Nyt Ambulatoriefællesskab.