Nu kan du føde ”hjemme” på hospitalet

​En ny fødeklinik på Nordsjællands Hospital tilbyder kvinder med en ukompliceret graviditet at føde i hjemlige og afslappede rammer. Det nye tilbud skal medvirke til bedre fødselsforløb og færre indgreb i selve fødslen.

Vent...
Fødeklinikken på Nordsjællands Hospital er den sidst af de planlagte fire fødeklinikker, som indvies i Region Hovedstaden som et led i den målrettede indsats for at skabe mulighed for at føde i mere hyggelige og hjemlige omgivelser.

Nordsjællands Hospital har netop åbnet en fødeklinik afskærmet fra de almindelige fødestuer. Her kan sunde og raske gravide føde på en af klinikkens to stuer i et hyggeligt og hjemligt miljø – men stadig i trygge rammer på hospitalet. Fødeklinikken er et tilbud til kvinder, som ønsker en mere hjemlig fødsel, bare på hospitalet. Stuerne er malet i rolige farver, belysningen er dæmpet, og hver stue har eget fødekar og fødesofa, som giver den fødende større fleksibilitet under fødslen.
 
- Jeg er glad for, at vi nu kan give et nyt tilbud til de mange kvinder, der ønsker at føde i hjemlige rammer og tæt på hospitalets ekspertise. Med de nye fødestuer, der minder mere om en dagligstue end et højspecialiseret hospital, kan vi give den fødende og de nye familier den bedst mulige start på familielivet, fortæller hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Bedre fødselsforløb og færre indgreb

Årligt kommer cirka 4.000 babyer til verden i Hillerød, der allerede i dag – ud over helt almindelige fødestuer – også har to sansefødestuer, hvor der forskes i, hvordan lyd, lys og billede kan medvirke til en bedre fødselsoplevelse og mere sikker fødsel. Disse erfaringer bliver brugt i fødeklinikken.
 
- Vi ved fra vores sansefødestuer, at miljøet med indretning, lys og lyd har en betydning for fødselsoplevelsen. Det er med til at reducere stress og øge trygheden og understøtter dermed den naturlige fødsel i forhold til frigørelse af kvindens fødselshormoner. Med vores nye in-house fødeklinik kan vi nu tilbyde endnu flere kvinder at føde i hjemlige og afslappende rammer, fortæller vicechefjordemor Gitte Pia Ulriksen fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling.
 
Fødeklinikken blev formelt indviet den 12. august af hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth og formand for Sundhedsudvalget i region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt.
 
- Når familien skal forøges, vil mange gerne undgå at fødslen kommer til at finde sted i omgivelser, der minder mere om et sygdomsforløb i en hospitalsseng. Samtidig er det dog en stor tryghed at være tæt på hospitalets dygtige medarbejdere, hvis noget mod forventning skulle gå galt. Derfor har vi besluttet, at tilbyde kommende forældre hyggelige og stadig trygge rammer omkring fødslen på Nordsjællands Hospital – rammer, som vi også ved typisk giver fødsler med færre komplikationer, siger formand for Sundhedsudvalget i region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt.

Fakta

Regionsrådet i Region Hovedstaden besluttede 2018 at oprette fødeklinikker på fire af Region Hovedstadens fem fødesteder. Åbningen af fødeklinikken på Nordsjællands Hospital er den sidste af de fire fødeklinikker i Region Hovedstaden. Regionens andre fødeklinikker er placeret på Hvidovre Hospital, Herlev Hospital og Rigshospitalet. Der er afsat 12 mio. kr. til at etablere de nye fødeklinikker i Region Hovedstaden.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor