Nordsjællandske patienter hjælper forskningen

​På Nordsjællands Hospital er 7 patienter med i den igangværende forsøgsbehandling med lægemidlet Remdesivir. Forskerne håber, at præparatet kan hjælpe svært syge patienter med COVID-19.

Vent...

Forskere i hele verden har lige nu fokus på lægemidlet Remdesivir som en mulig behandling for COVID-19. I Danmark er Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling et af de steder, hvor virkningen af præparatet testes blandt indlagte COVID-19-patienter. Og forsøget ser indtil videre lovende ud:   

-Vi har indtil videre 7 patienter med i forsøget, og selvom vi fortsat arbejder på den endelige analyse, så tyder det på at Remdesivir kan forkorte sygdomsforløbet betydeligt. Vi er spændte på at følge resultaterne og stolte over at være med til at udvikle en forhåbentlig effektiv behandling mod COVID-19, siger overlæge Tomas Østergaard Jensen. 

Forsøget er et lodtrækningsforsøg, så kun halvdelen af patienterne vil få den aktive behandling med Remdesivir, mens den anden halvdel får placebo-behandling.

International forskning

Oprindelig blev Remdesivir udviklet som behandling af Ebola, men her var resultaterne desværre skuffende. Tidligere forsøg i laboratoriet viste dog mulig effekt af Remdesivir mod to andre coronavirusinfektioner, SARS og MERS, og derfor blev lægemidlet valgt ud som en lovende behandling som skulle studeres hos patienter med COVID-19. 

Det kliniske forsøg udføres i samarbejde med National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), NIH i USA, og i Europa bliver studiet administreret fra Rigshospitalet. 

I Danmark indgår – foruden Nordsjællands Hospital - de infektionsmedicinske afdelinger på Rigshospitalet og i Hvidovre, Aarhus, Aalborg, Odense og Roskilde. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor