Nordsjællandske læger i frontlinjen mod ebola

Læger og sygeplejersker fra Nordsjællands Hospital deltager i kampen mod ebola, der i øjeblikket hærger Vestafrika. Læge Thomas Ingemann Pedersen fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling er netop vendt hjem fra Sierra Leone.

Til daglig har Thomas Ingemann Pedersen sin gang på Nordsjællands Hospital i Frederikssund, hvor han er læge på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling, men over en periode på små tre måneder havde han stuegang i Port Loko i det vestlige Sierra Leone.

Medicinsk teamleder

Hans arbejde i Sierra Leone var som udsendt af Danske Regioner og Forsvaret. Som læge og medicinsk teamleder skulle han med sammen med sine kolleger på det lille hold af udsendte starte behandlingen op på et nyt behandlingscenter.

Under vanskelige forhold
- Det er ikke en opgave for alle. Varmen og beskyttelsesdragterne gjorde det til hårdt fysisk arbejde under vanskelige vilkår. Og så er der også det psykiske; det er mange skæbner man møder. Selv om jeg var forberedt, så kan man ikke undgå at blive berørt nogle gange. Og oveni det hele, er det hele også i et setup i et fattigt afrikansk land, som også kan være meget anderledes.

reservelæge Thomas Ingemann Pedersen, Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling