Nordsjællands Hospital indgår pioneraftale med israelsk stjernehospital

​Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth og bestyrelsesformand for Nordic Health Lab, og projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, Henrik Schødts, har besøgt det verdenskendte israelske hospital Sheba Medical Center.

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, vicedirektør Dr. Eyal Zimlichman, Sheba Medical Center, og bestyrelsesformand Henrik Schødts
Sheba har bygget bro mellem det israelske sundhedsvæsen, forskningsinstitutioner og det globale erhvervsliv.
Det er vigtigt, fordi fremtidens patienter vil forvente den samme grad af innovation fra sundhedsvæsenet, som de oplever fra den private sektor, og fordi borgere forventer sømløse overgange mellem teknologier og digitale platforme.

I Tel Aviv underskrev parterne en ambitiøs samarbejdsaftale, hvor de forpligter sig til at udvide og pleje deres innovative økosystemer. Det handler bl.a. om at udveksle information og inddrage hinanden i startupnetværk, samt et konkret samarbejde om pilotprojekter og hackathons.

Bente Ourø Rørth ser frem til samarbejdet med Sheba, på rejsen mod det nye Nordsjællands Hospital, der bliver bygget i bydelen Favrholm i Hillerød.

- Vi kan få rigtigt meget ud af det her samarbejde. Vi råder allerede i dag over nogle både nysgerrige og innovative klinikere, der ser mange muligheder i et tættere samarbejde med internationale teknologivirksomheder og forskningsinstitutioner, siger hun.

Et progressivt testmiljø i Nordsjælland

Det israelske hospital har haft stor succes med at tilbyde udviklere, ingeniører og investorer adgang til klinisk personale og hospitalsfaciliteter i et testlab. Udover de eksklusive fysiske rammer hos Sheba, tilbyder hospitalet et solidt system for syntetisk databehandling, der bruges integreret på tværs af deres organisation.

Gennem et progressivt partnerprogram hjælper investorer og strategiske partnere med til at få nye løsninger gjort klar til markedet. Det er bl.a. den tilgang, der har inspireret til etableringen af Nordic Health Lab, et testmiljø på Nordsjællands Hospital, med støtte fra Industriens Fond.

- Det er afgørende, at vores sundhedsvæsen arbejder aktivt og kontinuerligt på at udvikle nye sundhedsløsninger til gavn for borgerne. Erfaringerne fra Sheba viser, at et testlaboratorium helt tæt på hospitalet kan være en fremragende katalysator for innovation. Et tæt, tillidsfuldt samarbejde mellem det offentlige og det private erhvervsliv er vejen frem, når vi skal møde fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet, siger Henrik Schødts.

Samarbejdsaftalen skal gerne lede til, at Nordsjællands Hospital og Nordic Health Lab bliver medlem af Shebas eksklusive ARC-program, der er et internationalt partnersamarbejde mellem en række af verdens førende institutioner inden for forskning og innovation.

Fakta om Nyt Hospital Nordsjælland

• +310.000 borgere i optageområdet
  • +500.000 ambulante behandlinger om året
  • 70.000 akutte indlæggelser om året
  • 570 ensengsstuer
  • 118.000 m2
  • Samlet budget: 4,5 mia. DKK i 2018-priser
  • Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden
  • Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Fakta om Nordic Health Lab

• Nordic Health Lab er et samarbejde mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerød Kommune, som Industriens Fond støtter med 8,9 millioner kroner henover tre år.
  • Nordic Health Lab er etableret på det eksisterende Nordsjællands Hospital i Hillerød.
  • Laboratoriet skal bidrage til udvikling af innovative sundhedsløsninger og produkter i danske virksomheder.
  • Interesserede virksomheder og iværksættere kan løbende ansøge om at blive en del af Nordic Health Lab

Fakta om Sheba Medical Center

• Sheba Medical Center er det største og mest omfattende sundheds- og innovationsmiljø i Israel og Mellemøsten.
  • Sheba kombinerer som de eneste i Israel et akuthospital og rehabilitering på én matrikel.
  • Sheba er i front mht. medicinsk behandling, patientpleje, innovation, forskning og uddannelse.
  • I 2019 placerede Newsweek hospitalet på top 10 over bedste hospitaler i verden.