Trods økonomiske udfordringer holder visionen for Nyt Hospital Nordsjælland stadig

​Firkløverformen i Favrholm løfter sig langsomt men sikkert i landskabet. Men selvom byggeriet af det nye hospital følger tidsplanen, melder en større økonomisk udfordring sig. 

Vent...

Især på grund af meget høje priser i byggebranchen i dag står byggeriet over for en budgetoverskridelse på ca. 650-800 mio. kr., hvilket svarer til cirka 14-17 procent af det samlede budget. Og denne overskridelse skal der nu findes en god løsning på i dialog mellem Nordsjællands Hospital, Nyt Hospital Nordsjælland Byggeri, Nyt Hospital Nordsjælland Udvikling, Region Hovedstaden og Sundhedsministeriet. 

Trods økonomisk udfordring er hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth sikker på, at Nyt Hospital Nordsjælland kommer til at leve op til forventningerne. 

- Når man bygger så stort, som vi gør, må man være forberedt på, at der kommer nogle bump på vejen. Vi har den seneste tid arbejdet hårdt på at gøre budgetudfordringen så lille som muligt ved at finde justeringer i blandt andet byggeriet, som hverken går ud over den grundlæggende idé, patienternes oplevelse eller personalets arbejdsmiljø, siger Bente Ourø Rørth. 

De justeringer af byggeriet, som skal mindske budgetoverskridelsen, handler eksempelvis om valg af byggematerialer og tekniske løsninger, som for eksempel betyder mindre automatisering i varemodtagelsen og på sengelageret. 

- Justeringerne kommer ikke til at rokke ved, at Nyt Nordsjællands Hospital vil leve op til vores vision og matche vores behov for kapacitet. Vi er allerede i fuld gang med at forberede vores måder at arbejde og organisere os på til det nye hospital, og om ikke så forfærdeligt lang tid kommer vi til at flytte ind i et både smukt og funktionelt hospital, hvor vi får de bedste rammer at behandle og pleje patienterne, slutter Bente Ourø Rørth. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor