Musikterapi til patienter i delir

Musikpuder med specialkomponeret musik har vist sig at have en positiv effekt på patienter i delir. På Endokrinologisk og Nefrologisk Sengeafsnit er musikpuderne blevet en fast del af behandlingen mod delir.
Vent...

​Puderne er ergonomiske og har en indbygget musikafspiller med musik, der er komponeret og produceret specielt til terapeutiske formål.

Musikterapi og blide toner er kendt flere steder i sundhedsvæsnet, og nu har man på Endokrinologisk og Nefrologisk Sengeafsnit i 4 måneder testet puder med indlagt musik på patienter i delir.

Resultaterne efter prøveperioden er utrolig positive, og vi håber, at metoden kan udbredes til resten af hospitalet. Vi har testet musikterapien på 13 patienter, som udviklede delir under deres indlæggelse. Efter at have lyttet til musikken viste det sig, at 69 procent af patienterne gik ud af delir efter 1-3 døgn, fortæller klinisk sygeplejespecialist Camilla Engelstoft Hess.

Projektet har desuden vist, at patienterne, som modtog musikterapien, havde brug for mindre beroligende medicin. Derudover har afdelingen ikke haft behov for at anvende fast vagt til at observere patienterne i testperioden, da musikken alene har kunnet berolige patienterne.

Delir er betegnelsen for en hyppig og akut forvirringstilstand i hjernen, som kan forekomme i forbindelse sygdom og indlæggelse. Delir rammer op mod 50 % af alle indlagte patienter over 65 år og skaber søvnbesvær, hallucinationer og aggressiv adfærd og i værste tilfælde kan man dø af det.  


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor