Morten Bestle er ny professor i intensiv medicin

​Akut nyresvigt og væskeoverskud hos patienter med kritisk sygdom er omdrejningspunktet for forskningen hos overlæge og nyudnævnt klinisk professor Morten Bestle, Anæstesiologisk Afdeling.


Vent...

Siden sin ansættelse som overlæge på Anæstesiologisk Afdeling, Intensiv Afsnit i 2006 er Morten Bestle (59) blevet en erfaren forskerprofil på Nordsjællands Hospital. Nu er han netop blevet udnævnt til klinisk professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. 

Som klinisk professor ved Københavns Universitet fortsætter Morten Bestle sit virke ved Nordsjællands Hospital.

 

Omdrejningspunkt for Morten Bestles forskning er den kritisk syge patient på intensiv afdeling, herunder akut nyresvigt og væskeophobning i forbindelse med kritisk sygdom. Han er aktuelt i spidsen for blandt andet det internationale forskningsprojekt GODIF, der netop undersøger fjernelse af uønsket væskeophobning hos patienter på intensiv.

 

Morten Bestle har været ansat på Nordsjællands Hospital siden 2006 som overlæge på Anæstesiologisk Afdeling, Intensiv Afsnit. I 2011 blev han klinisk lektor i anæstesi ved Københavns Universitet og herefter forskningsansvarlig overlæge på Intensiv Afsnit. Han har siden 2017 bedrevet forskning som klinisk forskningslektor, herunder som formand for hospitalets forskningsklynge Infektion og Inflammation med ansvar for koordination og fremdrift af forskningen indenfor dette felt.

 

Morten Bestle holder tiltrædelsesforelæsning den 11. november 2022 kl. 15.00 i auditoriet på Nordsjællands Hospital i Hillerød.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor