​​Læge Katrine Moe Thomsen fra Børne- og Ungeafdelingen er en af hospitalets fem fellows. I hendes fellowsprojekt arbejder hun for at skabe mere strømlinede arbejdsgange i Børne- og Ungemodtagelsen. 

Mød en fellow: Katrine Moe Thomsen

Ventetiden for patienterne og lægernes arbejdsmiljø i Børne- og Ungemodtagelsen er fokus for læge Katrine Moe Thomsens fellowsprojekt.​

Vent...

Det næste halve år vil Katrine Moe Thomsen som en af hospitalets fellows undersøge, hvordan man kan forbedre de eksisterende arbejdsgange i Børne- og Ungemodtagelsen.

- På grund af et stort patientoptag og et stort patientflow er hverdagen ofte fortravlet, ventetiden for patienterne er lang, og fokus på uddannelse og supervision af de yngre læger må vige for produktion, siger Katrine Moe Thomsen.  

Ens retningslinjer skal nedbringe ventetiden

Første skridt er at beskrive og analysere de mange nuværende arbejdsgange. Dernæst følger arbejdet med at definere de nye arbejdsgange.

- Mit håb er, at vi ved at implementere ens retningslinjer og ensarte visse arbejdsgange i BAM kan forbedre ventetiden for patienterne, samtidig med at der frigøres mere tid til faglig fordybelse og supervision af de yngre læger, siger hun. 

En ny og spændende måde at arbejde på

Fellowsarbejdet gik i gang den 1. september, og allerede nu kan Katrine Moe Thomsen mærke en forskel fra det kliniske arbejde:

- Den første tid som fellow har været spændende og mærkbar anderledes end den kliniske hverdag. Læringskurven er stejl, da forbedringsteorien adskiller sig betydeligt fra den mere forskningsorienterede tankegang, vi som læger normalt arbejder med.

Katrine er fuld af forhåbning om at arbejdet vil føre til blivende forbedringer af lægernes arbejde til gavn for patienterne og er glad for muligheden for fellowsforløbet.

- Det er spændende at få lov til at blive klog på den mere organisatoriske og ledelsesmæssige del af lægelivet, og jeg vil bestemt kunne bruge mine erfaringer fra fellowshippet i mit videre arbejdsliv.  

Få mere at vide om fellowsordningen på Nordsjællands Hospital 

Læs mere om Nordsjællands Hospitals fellows-ordning

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor