Lungepatienter og personale fra Nordsjællands Hospital i fælles triatlon

11 lungepatienter med tilknytning til Nordsjællands Hospital har sat sig for at deltage i KMD triatlon i morgen lørdag. Det sker sammen med en gruppe af medarbejdere fra Lunge- og infektionsmedicinsk Afdeling, der bakker patienterne op og hjælper dem igennem distancen 4:18:4.

​- Det skal nok blive en positiv og sjov dag, hvor vi gør noget godt for både patienterne, lungesagen og os selv, siger lungesygeplejerske Marie Lavesen fra Nordsjællands Hospital.

Triatlon-distancen består af 4oo m svømning, 18 km cykling og 4 km løb. Lungepatienterne vil primært tage sig af distancen på de 4 km løb – og de vil følges med en sygeplejerske fra Lunge- og infektionsmedicinsk Afdeling. Svømme- og cykeldistancerne tager personalet fra Nordsjællands Hospital sig af.

- Der er ingen tvivl om, at det er godt for mennesker med KOL at motionere. Du skal selvfølgelig gøre det i dit eget tempo og lytte til dig selv. Motion medvirker til at styrke kondition og muskler. Det mindsker oplevelsen af åndenød og får derved betydning for aktivitetsniveauet i hverdagen. Derudover er motion altid godt for den generelle velvære, siger Marie Lavesen.

Det er Danmarks Lungeforening og Hillerød Lungeklub har taget initiativ til den fælles dag. Alle personaler fra Lunge- og infektionsmedicinsk Afdeling stiller op frivilligt.

Læs her Hillerød Posten: Lungepatient trodser åndenød og stiller op i triatlon

På Lungeforeningens hjemmeside kan du læse Patienthistorier om KOL og motion