Læge Lasse Kjær Nielsen har lige nu nogle lidt andre arbejdsopgaver, end han plejer. Som en af hospitalets fem fellows undersøger han i projektet "Operation Stråleklar", om man kan opnå en bedre kultur internt mellem afdelingerne på hospitalet for at gøre patienterne "stråleklar", når de ankommer til røntgenundersøgelse på Billeddiagnostisk Afdeling.
Som fellow er Lasse Kjær Nielsen ansat et halvt år til at komme med forslag til problematiske arbejdsgange i lægernes arbejde på afdelingen og løsninger til, hvordan man kan ændre dem.
-I mit projekt arbejder jeg meget tværfagligt, hvilket er rigtigt givende, da jeg på den måde får et bedre indblik i arbejdsgangene hos mine kollegaer - eksempelvis i Akutmodtagelsen. I arbejdet med projektet oplever jeg ofte, at udfordringer skyldes manglende viden om hinandens arbejdsgange. Samtidig har jeg erfaret vigtigheden af at få involveret det personale, der er tættest på udfordringerne. De tiltag, som kan fremstå gode på afstand, når noget debatteres i en projektgruppe, kan af forskellige årsager være uhensigtsmæssige, når man forsøger at implementere det i praksis, fortæller Lasse.
Hvis patienten ikke er klar ved ankomst til afdelingen, kan det ende med, at patienten bliver forpustet, inden røntgenbilledet skal tages, og at patienten efterfølgende ikke kan holde en dyb vejrtrækning, som det anbefales til undersøgelsen. Med projektet håber han at kunne give patienterne en øget kvalitet af deres undersøgelser samt en bedre patientoplevelse, og Lasse Kjær Nielsen er glad for at fellowship-ordningen gør det muligt at sætte forbedringer i gang på en hel ny måde:
-Som fellow modtager man fokuseret undervisning i "forbedringsmodellen", som anvendes i hele regionen, og adskiller sig betydeligt fra den forskningsbaseret tilgang, som læger ofte er mere bekendte med. På det personlige plan har fellows-arbejdet allerede givet mig betydelig mere organisatorisk erfaring samt undervisningserfaring, fortæller han.
Læs mere om fellowship-ordningen på Nordsjællands Hospital