Et klart koncept med godt håndværk og gode råvarer i højsædet og et tiltagende fokus på bæredygtighed har igennem de seneste år givet håndværkskøkkenet i Hillerød en masse positiv opmærksomhed fra ikke mindst patienterne.
Senest har juryen fra Køkkenprisen 2022 mandag den 8. august været forbi det store produktionskøkken, for at høre mere om tankerne bag maden, inden prismodtageren afsløres på en branchedag på Hindsgavl Slot i september.
Stolt køkkenchef
- At vi er indstillet og nomineret til at modtage en branchepris for netop kvalitet og bæredygtighed er et kvalitetsstempel for det arbejde som alle mine medarbejdere lægger i køkkenet hver dag, og det gør mig stolt, siger køkkenchef Helle Steen Petersen, der viste juryen rundt, og fortalte om konceptet bag køkkenet.
Køkkenprisen gives til et offentligt køkken i Danmark, der udmærker sig indenfor arbejdet med økologi og bæredygtighed. Der er point for refleksion over, hvordan køkkenet arbejder bæredygtigt, og de køkkener, der i sidste ende kommer i betragtning til Køkkenprisen 2022, vil først og fremmest blive udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider.
Ud over bæredygtighed er kriterier for Køkkenprisen, at køkkenet:
• laver mad med målgruppen og måltidsoplevelsen i fokus
• har en klar strategi for kompetenceudvikling af medarbejderen
• naturligvis har en glad smiley fra Fødevarestyrelsen.
Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Kost og Ernæringsforbundet, FOA og 3F. Vinderen offentliggøres den 27. september 2022