​​Køkkenchef Helle Steen Petersen (th) sammen med kvalitets- og udviklingskonsulent Lone Munk var de både glade og stolte vindere af brancheprisen "Køkkenprisen 2022", som de modtog på vegne af køkkenet på Nordsjællands Hospital.

Køkkenet vinder kæmpe branchepris

​​Bæredygtighed, kvalitet og ikke mindst velsmag er i højsædet hos køkkenet på Nordsjællands Hospital og de gør de bedre end langt de fleste, og derfor har de netop vundet Køkkenprisen 2022. Prisen blev uddelt tirsdag ved en branchefestival, hvor fødevarebranchen var samlet for at hylde og inspirere hinanden.

Vent...

Humøret var mere end almindelig godt, og der var kage, krammere og flag til formiddagspausen i produktionskøkkenet på Nordsjællands Hospital onsdag morgen. Hele køkkenet havde dagen forinden nemlig modtaget Køkkenprisen 2022, der uddeles af bl.a. Landbrug og Fødevarer, og det skulle selvfølgelig fejres.

- Det føles helt fantastisk at få anerkendelse for det arbejde, som vi udfører hver dag. Det viser, at der er nogle, der sætter pris på vores tanker, og det er så fedt, siger køkkenchef Helle Steen Petersen.
Fejringen vil også blive markeret med patienterne, der i dagens anledning sammen med maden får en ekstra lækker kage, der er produceret til lejligheden.

Grøn kvalitet og velsmag

Blandt de øvrige nominerede, var der ifølge dommerpanelet én kandidat, som løser opgaven i særklasse. Køkkenpersonalet på Nordsjællands Hospital i Hillerød formår at levere høj kvalitet på daglig basis, når de serverer indbydende måltider til de spisende på hospitalet. Der lægges også vægt på køkkenets bevidste fokus på at skabe grønne forandringer sammen med f.eks. lokale leverandører, skriver Landbrug og Fødevarer bl.a. som begrundelse.

Køkkenprisen uddeles til offentlige køkkener, som formår at arbejde reflekteret med bæredygtighed. Der er blevet givet point for aktiv stillingtagen og konkrete planer for, hvordan man serverer bæredygtige måltider, og det er ikke tilfældigt, at det netop er bæredygtighed, der er blevet fokuseret på i Køkkenprisen i år. 

- Det er vigtigt, at vi ikke blot hylder de køkkener, som taler om økologi, verdensmål og hvordan de gerne vil arbejde bæredygtigt, men at vi får fortalt historien om dem, der rent faktisk formår at udleve ambitionerne i praksis. Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring. Så det køkkenfaglige personale løfter en kæmpe opgave. Dem der er bedst til det, vil vi gerne honorere i år og hjælpe med at sprede budskaberne om deres gode arbejde, siger jurymedlem og seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer Kristian Ploug Grut.

Køkkenprisen uddeles i et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor