​Til folkemødet deltog køkkenchef Helle Steen Petersen i en debat med Udvalgsformand for Miljø- og Klimaudvalget Kim Rockhill om 'Grønne onsdage i hospitalskøkkenerne'.

Køkkenchefen delte ud af grønne ideer til Madens Folkemøde

​Fredag den 24. september tog køkkenchefen sammen med en flok medarbejdere til Madens Folkemøde, hvor de delte ud af deres erfaringer med klimavenlige måltider og arbejdet med lokale fødevarer på Nordsjællands Hospital.

Vent...

- Folk var nysgerrige efter at høre mere om, hvordan vi arbejder med plantebaseret mad på vores Grønne onsdage samtidig med, at vi sikrer en kulinarisk kvalitet og optimalt ernæringsindhold. Det var en god debat og et interessant folkemøde. Prikken over i'et var selvfølgelig at alle vores smagsprøver blev revet væk, fortæller køkkenchef Helle Steen Petersen.

Siden slutningen af 2020 har Nordsjællands Hospital indført et fast grønt frokostmåltid til alle patienter og ansatte, der bruger kantinerne

Målet er at sænke klimabelastningen

Initiativet med de Grønne onsdage er iværksat for at reducere CO2 aftrykket. Målsætningen for hele Region Hovedstaden er, at CO2 belastningen fra råvareindkøb reduceres med 25% inden udgangen af 2025. Samtidigt er det et godt sted at vise, hvor godt klimavenlige og sunde måltider kan smage og se ud.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor