​Med ansættelsen af Birgit Falk Riecke sætter Akutafdelingen et endnu stærkere fokus på uddannelse i afdelingen.

Kliniknær lægeuddannelse styrkes i Akutafdelingen

​Birgit Falk Riecke er pr. 1. september ny afdelingslæge i Akutafdelingen. Her får hun en helt central rolle i at skabe bedside-undervisning og uddannelse af afdelingens yngre læger. 

Vent...

-Vi har den ambition, at vi vil være med til at udvikle akutmedicinen i Danmark – og i den udvikling skal der være fokus på kliniknær uddannelse, hvilket ansættelsen af Birgit Falk Riecke styrker, siger ledende overlæge i Akutafdelingen Jesper Juul Larsen.

Stærkt fokus på yngre lægers uddannelse

Gennem et massivt sats på uddannelse i afdelingen er målet, at især de yngre læger får lyst til at tage deres  intro- og hoveduddannelsesforløb i Akutafdelingen, og at det store fokus på uddannelse bidrager til et godt arbejdsmiljø og høj trivsel.

Birgit Falk Riecke har gennem en årrække fulgt med i ambitionerne om at skabe fremtidens akuttilbud til patienterne og har været tilknyttet Akutafdelingen ad flere omgange, hvor hun blandt andet har haft ledende overlæge Jesper Juul Larsen som mentor. 

-Med Birgit Falk Riecke får vi et stærkt kort på holdet. Birgit er dygtig og engageret og tilgår opgaverne med god energi, hvilket er med til at løfte og udvikle afdelingen, siger Jesper Juul Larsen. 

Et speciale med plads til store armbevægelser

De seneste fem år har Birgit Falk Riecke været ansat på Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital og blev i juli 2021 uddannet speciallæge i nefrologi. Alligevel brænder hun for akutmedicinen.

-Akutmedicin er et ungt og dynamisk speciale, hvor man kan være med til at rykke på grænserne for, hvad det er man skal arbejde med. Det, at man selv kan sætte sit præg på udviklingen af specialet, håber jeg især kan tiltrække mange af de yngre læger, siger hun. 

Trækplasteret er den uforudsigelige arbejdsdag 

Selv er Birgit Falk Riecke ikke i tvivl om, at arbejdsdagen med mange temposkift og korte, effektive patientforløb er noget af det, der tiltrækker hende mest ved akutmedicinen: 

-Det handler om at finde frem den bedste løsning for patienten. Er det noget, vi kan gøre noget ved hurtigt, så patienten kommer hjem igen, fordi det er der, patienten allerhelst vil være? Eller er der behov for stabilisering, videre indlæggelse eller udredning? Det kræver et stort overblik, og at man kan sikre et godt flow i de korte forløb, og det passer godt til mit temperement. 

Drømmen er endnu en titel til visitkortet

Med tiden skal Birgit Falk Riecke selv specialisere sig indenfor akutmedicinen, så hun udover sin specialisering i nefrologi også kan kalde sig speciallæge i akutmedicin med ansvar for uddannelse.

-Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville være akutmediciner. Men dengang var akutmedicin ikke et selvstændigt speciale. Derfor valgte jeg nefrologien, som er et bredt speciale, hvor man tager sig af meget syge patienter. Så at jeg nu får mulighed for at arbejde 100 procent med akutmedicin og gøre Akutafdelingen til et godt sted at være, er en drøm for mig, siger Birgit Falk Riecke. 

Birgit Falk Riecke er 44 år, uddannet læge på Københavns Universitet i 2006 og har en Ph.d. fra 2021. Hun har blandt andet været YL-repræsentant i Akutafdelingens MED-Udvalg samt ledet staben af lægekonsulenter i Akutafdelingen. 

Læs mere om Akutafdelingen som arbejdsplads og se ledige stillinger 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor